Відключення електрики можуть бути до весни, але повної евакуації з Києва не буде, – Кличко

1078 0
Водночас треба бути готовими до різних сценаріїв, в тому числі і до поганих.
Київ. Фото: з відкритих джерел

Київ. Фото: з відкритих джерел

Попри ризики Києву не потрібна евакуація. Попереду складні місяці, не приховує керівник міста Віталій Кличко, та все ж вважає, що влада та військові впораються з викликами. Про це він повідомив в інтерв’ю РБК-Україна за кілька годин до масованого обстрілу 23 листопада.

За його словами, треба бути готовими до різних сценаріїв, в тому числі і до поганих. На цей випадок у кожного має бути алгоритм дій, навіть у випадку евакуації.

Читайте також: У Києві майже повністю відновили воду, тепло та зв’язок

«Я не виключаю найгірший сценарій. Повної евакуації не буде – можливо, часткова, але це не можна назвати евакуацією. Це тимчасовий переїзд людей окремих категорій у передмістя, туди, де можуть бути сервіси», – каже він.

Він уточнює, що не йдеться про переселення в інші регіони або вивезення за кордон. Натомість закликає мати вдома запас технічної та питної води, запаси їжі, яку можна приготувати чи споживати без електроенергії, теплий одяг, заряджені ноутбуки та павербанки, завантажені офлайн-карти на телефонах. 

«І у разі поганого сценарію було б добре, якби кожен мав можливість або поїхати до свого будинку в передмісті, де є вода, піч, або поїхати до своїх знайомих. Але ми робимо все для того, щоб гіршого випадку не сталося… Ми намагаємося відновити все максимально швидко, перейти на чіткі графіки, щоб не було сюрпризів, і щоби потім перейти на безперебійне постачання електрики. Але маємо бути готові до того, що відключення можуть бути до весни», – додає очільник міста.

Читайте також: На Львівщині без світла залишаються 718 населених пунктів

За словами Кличка, це пов'язано також з низькими температурами, у багатьох людей стоять теплонагріваючі прилади – у когось теплі підлоги, у когось УФ. Люди в холодний час завжди споживають більше електроенергії, тому йде більше навантаження на енергосистему.

Нагадаємо, 23 листопада відбулася масована атака на українську критичну інфраструктуру. Росіяни влучили ракетами в інфраструктурний об'єкт та двоповерховий житловий будинок у Києві, а також в інфраструктурні об‘єкти та житловий будинок у Київській області, є загиблі і поранені. Загалом на Київ летіла 31 ракета, захисникам вдалося збити 21 ракету, однак кілька об'єктів критичної інфраструктури постраждали.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!