Відключення світла у Києві на 26 січня: дефіцит досі залишається значним

684 0
У столиці завтра будуть застосовувані стабілізаційні відключення.
Фото умовне

Фото умовне

«У Києві на завтра обмеження будуть на рівні 986 МВт на день і 648 МВт на ніч. Буде забезпечено 61% потреби міста в електроенергії», — повідомив гендиректор Yasno Сергій Коваленко у Facebook.
 
Натомість ситуація у Дніпрі та області ще більш ускладнилась, насамперед через падіння температури. Сьогодні енергетикам вдалося забезпечити 54% від потреб.
 
Завтра Дніпро та область отримає 1180 МВт, при тому, що орієнтовне споживання  2200 МВт. І з цих 1180 МВт лише близько 15% піде на потреби населення та малого бізнесу.
 
 
Гендиректор Yasno Сергій Коваленко прокоментував тему імпорту електроенергії. За його словами, найбільш зацікавлені в цьому механізмі  великий бізнес. Так цей сегмент зможе убезпечити себе від стабілізаційних відключень, і водночас більше електроенергії буде доступною для населення.
 
«Ми в YASNO почали працювати в цьому напрямку та обговорювати з потенційними клієнтами нюанси нового інструменту... Є певні передумови, які дозволяють клієнтам скористатись такою можливістю, зокрема вони мають бути підключені до автоматизованої системи комерційного обліку електроенергії. Я впевнений, ця механіка буде корисною. Певним бізнесам важлива безперервність виробництва, і так вона може бути забезпечена. Також енергосистема буде менш навантаженою, а отже світла в наших домівках буде більше», — підсумував гендиректор Yasno Сергій Коваленко
 
Отож, і завтра, 26 січня у Києві діятимуть стабілізаційні вимкнення електроенергії, подивитись графік відключень світла кияни можуть тут, а жителі Київської області – тут.
Ігор Ющенко

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!