Відкриття гуманітарного центру для переселенців та масштабна пожежа. Головні події дня у Києві

763 0
Дайджест новин за 26 травня.
Фото: Київська МДА

Фото: Київська МДА

Правопорушення

Столична прокуратура спільно з СБУ вилучила продукцію підсанкційних російських виробників на 150 млн грн. Викрито незаконну схему постачання в Україну мінеральних добрив з російської федерації в обхід застосованих РНБО обмежувальних заходів. 

Під час розслідування встановлено, що громадянин російської федерації зареєстрував в Україні декілька підприємств та здійснював керівництво ними за допомогою призначених керівників, також громадян рф.

Пожежа на лівому березі міста

Ввечері у четвер у Дарницькому районі Києва виникла пожежа на штрафному майданчику. Вогнем було охоплено 7 автомобілів. Рятувальники оперативно її ліквідували.

Жертв та постраждалих немає. Правоохоронці наразі з'ясовують причину та обставини виникнення загоряння. 

Відкриття центру «ЯМаріуполь»

У столиці розпочав роботу гуманітарний центр всебічної допомоги «ЯМаріуполь». Його діяльність спрямована на допомогу вимушеним переселенцям з Маріуполя. 

«Переселенці можуть отримати тут психологічну та юридичну допомогу, відновити документи та допомогу в пошуку роботи. Крім того, в хабі працюють дитячі кімнати. Тут можна отримати дитяче харчування та необхідні для дітей речі. Знаходиться Центр поруч з метро «Олімпійська», на вулиці Антоновича, 39», – додають в КМДА.

Міжнародна співпраця

У Стокгольмі відкрито фотовиставку «Війна: фотодокументація з північних околиць Києва у період з 5 до 16 квітня 2022 року». Представлено 36 світлин, зроблених в Київський області після звільнення територій від російських окупантів. Обрані фотографії виразно показують ті жахіття війни, що наразі переживає наша держава через розв’язану росією повномасштабну агресію на території України. 

Виставку урочисто відкрила Міністерка освіти Швеції. До гостей через запис відео звернувся міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!