Відкриття нових ресторанів McDonald's та ремонт доріг. Головні події дня у Києві

618 0
Дайджест новин за 26 вересня.
Київ. Фото: КМДА

Київ. Фото: КМДА

Освіта

Два українські університети потрапили до світового рейтингу найкращих університетів за можливістю працевлаштування випускників QS Graduate Employability Rankings 2022. Йдеться про КНУ імені Тараса Шевченка та КПІ імені Ігоря Сікорського. 

Дерусифікація столичних вулиць 

У процесі дерусифікації міських об’єктів у столиці перейменували вулицю Байкальську на Мелітопольську. Вона розташована в Голосіївському районі. Загалом у Києві переменували понад сотню вулиць, провулків, площ, бульварів та проспектів, назви яких пов’язані з росією та її сателітами. 

McDonald's відкриває ще 7 ресторанів

У вівторок, 27 вересня, McDonald's відкриє ще сім закладів в Києві. Поки що вони працюватимуть лише на доставку. Йдеться про заклади за адресами: вул. Теодора Драйзера, 4; вул. Вишгородська, 33а; вул. Велика Васильківська, 22; просп. Броварський, 27; просп. Академіка Палладіна, 7а; просп. Леся Курбаса, 19а; просп. Оболонський, 26а. 

Додатковий поїзд з Києва до Запоріжжя

З Києва до Запоріжжя запускають щоденний додатковий нічний швидкий поїзд через Кривий Ріг. Перший рейс поїзда призначений на 28 вересня. 

Обмеження руху через ремонт дороги

На вул. Академіка Заболотного (автошлях Т 1027) розпочали поточний ремонт. Роботи тривають на ділянці від автошляху на с. Хотів (вул. Комунальна) до розвороту біля дороги до Національного музею народної архітектури та побуту України (вул. Академіка Тронька). На час ремонту, до 20 жовтня, рух транспорту на вул. Академіка Заболотного частково обмежили.

Київ та Барселона стали містами-побратимами

Київ та Барселона стали містами-побратимами. Угоду про співпрацю міст підписали в Барселоні мер української столиці Віталій Кличко і мер Барселони Ада Колоу. 

За словами міського голови столиці України Віталія Кличка, Барселона передавала Україні пожежні авто, гуманітарну допомогу, надала тимчасовий притулок українцям, які рятувалися від війни. Своєю чергою Колоу підкреслила, що місто і надалі допомагатиме і підтримуватиме Київ та Україну. Зокрема, мери також обговорили співпрацю у сферах громадського транспорту, екології, smart city та культури.

Софіко Векуа

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!