Відкриття ринків, літників та перукарень. Новий протокол львівської комісії з ТЕБ і НС

4430 0
ЛМР просить Кабмін дозволити місту самостійно вирішувати, чи відновлювати роботу з 12 травня низки закладів.
Фото Марії Стахів

Фото Марії Стахів

У Львові дозволили працювати ринкам, а з 12 травня – частково запрацюють заклади громадського харчування. Про це за підсумками комісії ТЕБ і НС повідомила керівниця штабу з протидії коронавірусу у Львові Галина Слічна.

Читайте також: Уряд дозволив працювати ринкам, але за певних умов

Ринки можуть працювати лише з дотриманням певних вимог, зокрема: Підприємець має бути зареєстрований як оператор ринку харчових продуктів, температуру мають вимірювати як у працівників ринків, так і у відвідувачів, на ринок впускатимуть лише в масці, на вході повинен бути дезінфектор, відстань між продавцями – не менше 3 м, робочі місця повинні бути обладнані захисними екранами. Територію ринку мають дезінфікувати, щонайменше наприкінці дня. 

Контролювати дотримання вимог мають керівники ринків, які до кінця дня 30 квітня повинні надати місту гарантійні листи про дотримання цих вимог. Ситуацію на ринку контролюватимуть працівники Держпродспоживстужби.

Ринки мають запрацювати з 1 травня, після того, як завтра уряд опублікує відповідну постанову.

Комісія також дозволила з 12 травня працювати ресторанам та кафе на виніс та на літніх майданчиках. Всі умови мають прописати в окремому протоколі. Також місто звернулося до Кабміну за погодженням на роботу літників.

Також ЛМР просить Кабмін дозволити місту самостійно вирішувати, чи відновлювати роботу з 12 травня таких закладів, як майстерні, перукарні, магазинам будматеріалів та господарських товарів, книгарням, квітковим ринкам, фотосалонам, магазинам канцелярських товарів, побутової техніки, автокінотеатрам, магазинам із продажу засобів зв’язку та роздрібну торгівлю речовим магазинам.

Місто також просить уряд відкрити для відвідувачів парки, сквери, ліси та дозволити індивідуальні заняття на спортмайданчиках.

Читайте також: Із 11 травня Україна перейде на систему адаптивногорегіонального карантину. Що це означає

Нагадаємо, що карантин має тривати до 11 квітня, після чого карантин обіцяють поступово послабити.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!