Відкриття шкіл та ремонт мосту. Головні події дня у Києві

702 0
Дайджест новин за 1 липня.
Фото: Київська міська рада

Фото: Київська міська рада

Затримання російських агентів 

​​Служба безпеки України затримала «розконсервовану» російськими спецслужбами групу агентів, яка вела розвідку позицій ЗСУ навколо Києва, визначала геолокації стратегічних об’єктів, а також намагалася просувати російську пропаганду. 

За даними слідства, агентурну групу «активували» на початку повномасштабної агресії рф. Серед її учасників був чіткий розподіл сфер відповідальності за виконання ворожих завдань. Так, двоє мешканців Києва розвідували позиції ЗСУ і розташування об’єктів критичної інфраструктури. Також збирали персональні дані нинішніх і колишніх українських військових та правоохоронців.

Ще один житель столиці, який виявився колишнім співробітником правоохоронних органів Донецької області, відповідав за інформаційно-підривну діяльність. Зловмисник поширював прокремлівську пропаганду, у тому числі гасла щодо підтримки окупантів.

Навчання у школах офлайн

Київські школи продовжують підготовку до нового навчального року. Місто буде готове розпочати навчальний рік стандартно, 1 вересня, у режимі офлайн. 

«Найголовніше завдання на новий навчальний рік – це безпека учнів та вчителів. Саме ця тема стала основною в підготовці шкіл. У першу чергу, прилеглі до закладів освіти території буде перевірено спеціалістами ДСНС на наявність вибухонебезпечних предметів. Паралельно з цим триває процес і перевірки об’єктів укриття шкіл — там мають бути підготовлені запаси води, медикаментів та решти необхідного. Для тих шкіл, де укриття немає, підготовлено і буде перевірено сховище в кроковій доступності. На початку навчального року у всіх школах пройдуть необхідні тренування з вчителями і дітьми щодо дій під час повітряної тривоги», – наголошує директорка Департаменту освіти та науки КМДА Олена Фіданян.

Транспорт 

З 2 липня у Києві буде внесено зміни у роботу низки маршрутів громадського транспорту. Мова про: автобусні маршрут №19 2, 61, 98 та тролейбусний маршрут №34.

Про те, як вони курсуватимуть, читайте за посиланням

Ремонт мосту

Між Києвом та Черніговом відремонтували пошкоджений вибухом міст. Забезпечено проїзд через на трасі М-01 Київ – Чернігів – Нові Яриловичі. Спочатку територію обстежили та розмінували сапери, далі розібрали завали зруйнованої штучної споруди, встановили нові бетонні плити прогонової будови, зверху – шар гідроізоляції та асфальтобетон.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!