Відновлення пошкоджених рф будинків та екстрені відключення світла. Головні події дня у Києві

762 0
Дайджест новин за 17 січня.
Київ. Фото: КМДА

Київ. Фото: КМДА

Зміцнення оборони

Українські військові нарощують систему інженерних загороджень на півночі Київської області. У першу чергу проводиться мінування танкодоступних ділянок місцевості та шляхів ймовірного висування противника: дороги, лісові смуги, лінії електропередач.

Екстрені відключення світла

У Києві та Київській області – екстрені відключення електроенергії, стабілізаційні графіки наразі не діють. 

Відновили пошкоджені від російських обсрілів будинки

Дві багатоповерхівки на вулиці Богдана Гаврилишина, що постраждали від ракетних обстрілів у березні, повністю відновили. У пошкоджених будинках проведені роботи з ремонту покрівель, сходових клітин, інженерних мереж та замінено ліфти, відновлено асфальтне покриття прибудинкових територій. Завершили соціальний ремонт в квартирах. Найближчим часом мешканці зможуть повернутися до своїх квартир.

В центрі Києва знесли закинуте кафе

На Хрещатику знесли закинуте кафе. Раніше Державна інспекція архітектури та містобудування України видала дозвіл на «реконструкцію з надбудовою кафе», що знаходиться за адресою Хрещатик, 23Б.

Під суд піде підприємець, якого підозрюють у привласненні коштів на реконструкції Маріїнського парку 

Київська міська прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно підприємця, який займався реставрацією Маріїнського палацу. Згідно з розслідуванням, для заволодіння бюджетними коштами підприємець вніс до фінансово-господарських документів неправдиві відомості про залучення до цих робіт осіб, які насправді не мали відповідних повноважень. За висновками експертиз державним інтересам підприємцем завдано понад 1,3 млн грн збитків.

Київрада відхилила петицію проти забудови Вознесенських печер

Київрада відхилила петицію проти забудови Вознесенських печер, що набрала необхідну кількість підписів киян. Про це свідчить відповідь на звернення громадян на сайті електронних петицій міськради. Водночас громадськість закликає міськраду не допустити їх забудову.

На Київщині чергова релігійна громада перейшла до ПЦУ 

Релігійна громада села Семиполки Броварського району проголосувала за перехід із УПЦ МП до ПЦУ.

Софіко Векуа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!