Політична реклама

Відтепер львів’яни зможуть перевозити автомобілі залізницею

1643 0
Вже від завтра, 1 травня, два львівські поїзди матимуть вагони-автомобілевози по маршруту Київ -Львів і Дніпропетровськ - Львів.

Для цього у багажному відділенні «Львівської залізниці» облаштували спеціальну платформу, повідомляє Zik.

«З 1 травня вони вже повинні курсувати. Поки що один поїзд може взяти із собою чотири автомобілі», -  розповідає бригадир багажного відділення Львівського вокзалу Іван Брик.

На обладнання майданчика для завантаження автомобілів залізниця витратила 63 тисячі гривень. Подібні майданчики є у Харкові, Києві, Дніпропетровську, Донецьку і Сімферополі.

«Загрузка буде проводитись на перший поверх. Якщо буде сильний попит, то з Ужгорода ним приженуть спеціальну платформу. І тоді можна буде робити загрузку на перший, другий поверх. Пасажир собі їде і відпочиває», - розповів начальник львівського вокзалу Володимир Жемела.

Для того, щоб у подорож взяти з собою авто, машина не може бути вищою 170 сантиметрів. Крім того, на вокзалі  доведеться оплатити багажну квитанцію. До прикладу, доставка до Києва коштуватиме 450 грн за тонну багажу (тобто ваги автомобіля), до Дніпропетровська – 633 грн.

Автомобіль потрібно доставити за дві години до відправлення потяга для завантаження у вагон-автомобілевоз.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!