Відтепер у посвідченні водія буде нова важлива відмітка

1774 0
За наявності нової відмітки водії зможуть керувати авто лише з автоматичною коробкою передач, а без неї – з будь-якою.
Фото: УНІАН

Фото: УНІАН

У посвідченні водія відтепер є позначення про складання практичного іспиту на транспортному засобі з автоматичною коробкою передач. Вона зазначається у графі 12 документу у вигляді коду «78». За її наявності водії зможуть керувати авто лише з автоматичною коробкою передач, а за відсутності – з будь-якою. Про це повідомили в Головному сервісному центрі МВС.  

Нововведення почало діяти з 29 грудня 2021 року та не стосується тих водіїв, посвідчення яким видали раніше. Зміни регламентує Постанова Кабінету Міністрів України від 22 вересня 2021 року №1007. Документ вводить низку новацій у частині видачі посвідчення водія та допуску громадян до керування транспортними засобами з метою трансформації держави у бік європейських цінностей.

Наразі вже змінений дизайн бланка посвідчення водія. З 2020 року він має темно-рожевий колір, схожий на колір європейського посвідчення водія та стилізоване зображення Державного Прапора України для ідентифікації країни.

Також бланк став більш захищеним від підробок. У ньому імплантований захисний елемент, вказується термін його дії, група крові та резус-фактор водія. Згодом у ньому планують запровадити також відмітку про надання згоди або незгоди на посмертне донорство.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!