Політична реклама

Відтепер за переобладнані авто доведеться платити акциз

1497 0
Збір акцизного збору на легкові автомобілі, переобладнані з ввезених в Україну непідакцизних вантажних автомобілів, набув чинності з 1 січня 2014 року.

За даними Міндоходів, близько третини ввезених в Україну вантажних автомобілів після переобладнання зареєстровані в органах ДАІ як підакцизні легкові авто, інформує Економічна правда.

Згідно з підрахунками Міндоходів, сума додаткових надходжень до держбюджету від цього податку може скласти близько 300 млн гривень.

За оцінкою експертів авторинку, дане нововведення торкнеться бізнес «перегонників» та підприємства з переобладнання, яких багато у Західній Україні.

В Україні з 1 січня 2014 року також ще заборонено ввезення, проведення першої реєстрації ввезених або виготовлених в країні транспортних засобів (нових і б/у), які відповідають екологічним нормам нижче Євро -4.

В Україні практично всі автовиробники заявили про готовність до переходу на нові екостандарти. Водночас обов’язкова вимога на відповідність стандарту Євро -4 не поширюється на ввезені або вироблені в країні до 1 січня автотранспортні засоби.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!