Віктор Ляшко розповів, за яких умов Україна почне виходити з карантину 24 квітня

3742 0
Саме зниження динаміки зростання кількості хворих дозволить говорити про завершення карантину.
Фото: Христина Процак

Фото: Христина Процак

14-17 квітня в Україні можна очікувати на пік захворювання на коронавірусну хворобу. Про це в інтервю «УП. Життя» розповів головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

«Ми робимо все можливе для того, щоб на 14-17 квітня, плюс-мінус три дні, ми зайшли з якомога меншою кількістю інфікованого населення. У нас релігійні свята тривають 2 тижні. Якщо не будемо дотримуватися карантинних заходів, то зараз ще інфікуються», – каже він.

При цьому Віктор Ляшко підкреслив, що саме зниження динаміки зростання кількості хворих дозволить говорити про завершення карантину, інакше «замість того, щоб 24 квітня виходити з карантину вже поетапно, ми будемо дивитися на динаміку і скаржитися на уряд, який нас неправильно загнав в карантин».

Він також додав, що багато карантинних обмежень мають психологічний характер.

«Питання епідеміологічного сенсу знає 10% населення, всі інші будуть реагувати на певні психологічні речі. Коли людей будуть зупиняти, перепровіряти документи, обробляти колеса, обробляти парки, водою поливати доріжки, якщо там ще буде трошки хлору – це все призводить до розуміння серйозності проблеми», – поянює він. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!