Батьки львів'янки Вікторії Полюги перерахували мільйон хлопчику зі СМА

7904 0
Уже у перший числах грудня Вікторія отримає дороговартісний укол у США.

Батьки Вікторії Полюги, яка хворіє на рідкісну недугу – спінальну м’язову атрофію (СМА), уже оплатили рахунок клініки в Сан Антоніо, а вчора ввечері отримали запрошення до США на введення дорогого препарату Золгенсма. Невикористані кошти із рахунку Вікторії вони перерахували іншим хворим діткам зі СМА, зокрема 1 мільйон Павлику Мотичці із села Синевир. Про це Тvoemisto.tv розповіли батьки Вікторії.

Читайте також: Маленька львів’янка зі СМА найдорожчий у світі укол отримає у грудні

За словами мами дівчинки Мар’яни Коцовської, зараз родина чекає на візи. Щойно вони їх тримають, то зможуть полетіти до США.

Вартість уколу і комісій за здійснення валютно-обмінних операцій, які були оплачені з фонду становить 48 848 641 грн.

«Ми вже оплатили рахунок клініки, оскільки боялися, що можуть зрости ціни, а також отримали запрошення та подали всі необхідні документи. Зараз чекаємо на візи», – каже жінка.

Точної дати введення уколу для Вікторії батьки не знають, адже все буде залежати від прибуття в американську клініку. Але це має статись до 10 грудня.

Читайте також: «Я не можу підвести маму». Історія дівчинки, яка об'єднала Львів

«Наразі робимо все можливе, щоб пришвидшити процес розгляду віз і ми все-таки встигли до 10 грудня потрапити в клініку, оскільки після цього буде відсутня лікарка», – додав батько Назар Полюга.

До США разом з Вікторією планують їхати обоє батьків. Скільки їм доведеться пробути там, наразі не відомо.

Читайте також: Перемога Вікторії. У Львові назбирали всю суму на укол для дівчинки зі СМА

Загалом, за період збору на порятунок маленької Вікторії надійшло 50 683 257 грн.

З тих, що залишилися і не будуть використані для дівчинки, розподілили. Зокрема:

462 355 грн перерахували на клініку з платформи GoFundMe

1 000 000 грн перерахували на картку мами Павлика Мотички (за згодою батьків, які закрили наш збір) Help.Pavlik.sma

146 100 грн (24 875 zl) – це сума на польській платформі Siepomaga і зараз ведуть переговори з цією платформою, щоб цю суму коштів перевели Павлику Мотичці

106 126 грн перерахують на рахунок фонду Маріанні Михайловій Save Marianna SMA 2type

115 535 грн перерахували діткам зі СМА зі скриньок.

Нагадаємо, для порятунку Вікторії Полюги об’єднався чи не увесь Львів. Від початку збору коштів у Львові провели сотні фестивалів, ярмарків, забігів, аукціонів, щоб зібрати 50 мільйонів для маленької Вікторії. Дівчинка пробула 7 місяців на реабілітації в Італії і тільки нещодавно повернулася додому, до Львова. Детальніше про історію дівчинки, яка об'єднала Львів, читайте у матеріалі.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!