У мерії кажуть, що будинок на Квітневій зруйнували через аварійний дах і віллу мають відбудувати

1547 0
Будинок не є пам'яткою архітектури.
Фото: Сергій Бобра, Гал-Інфо

Фото: Сергій Бобра, Гал-Інфо

Вілла Чеслава Мюллера на Квітневій, 6, яка колись належала Національному університету «Львівська політехніка», зараз є у приватній власності. Раніше у будинку був дитячий садок, а нині підрядник, за словами керівниці управління охорони історичного середовища ЛМР Лілії Онищенко, виконує проєкт «пристосування цієї вілли для потреб індивідуального житлового будинку».

Читайте також: Як виглядає вілла Бачевських у Львові після реконструкції. Фото

«Проєкт розглядали рік тому, дали позитивний висновок, там особливих змін не було. Зараз на об'єкті ведуть роботи. Підрядник під час мого виїзду сказав, що конструкція даху, оскільки він протікав і довго ніхто не користувався будинком, була зовсім гнила. Їм довелося зняти, замінити і відбудувати в такому вигляді, як вона була», – каже Лілія Онищенко у коментарі Tvoemiso.tv.

Вілла не є пам'яткою архітектури. Роботи проводить підрядна організація «Львівміськбуд».

«Власника я не знаю, але з підрядником ми контактуємо. Вони ведуть роботи відповідно до проєкту, однак деякі відхилення є через дуже поганий стан даху», – додає вона.

Додамо, що відповідно до ухвали Львівської міськради №2253 від 29.06.2017 року, будинок на вул. Квітневій, 6 належить судді Апеляційного суду Львівської області Михайлу Феодосійовичу Романюку. А, згідно з витягом з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно від 19.06.2017 року, житловий будинок площею 215.7 кв. м., на вул. Квітневій, 6а, є власністю його дружини Олени Романюк. Пізніше нерухомість переписали на батька Феодосія Васильовича Романюка.

Нагадаємо, напередодні історик архітектури Ігор Жук розповідав для Tvoemisto.tv, що у Львові на вулиці Квітневій,6 під виглядом повернення до автентичного стану зруйнували віллу Чеслава Мюллера, зведену у 1920-х роках.

Ольга Коваль



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!