Відключення світла по всій Україні та для чого путін знищує нашу енергетику. Підсумки доби

1276 0
Нині 20 жовтня та 239 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Cukr.city

Фото: Cukr.city

Повітряна тривога – Куди прилетіло. Сигнал тривоги на Львівщині пролунав о 13:22, відбій – о 14:55. Були запуски ракет зі стратегічної авіації та іранських дронів-камікадзе.

У Київській області зафіксували вибухи. Як повідомив голова Київської ОВА Олексій Кулеба, працювала протиповітряна оборона.

На Івано-Франківщині пролунали вибухи на Бурштинській ТЕС. «На жаль, сьогодні знову наша область зазнала ракетних обстрілів. Маємо влучання по Бурштинській ТЕС. Внаслідок якого виникла пожежа. Всі служби працюють, рятувальник на місці. Жертв немає», – заявила голова ОВА Світлана Онищук.

Були «прильоти» також у Вінницькій області. Очільник ОВА Сергій Борзов повідомив про влучання у енергетичні об’єкти.

На Чернігівщині протиповітряна оборона збила дві ворожі ракети. Крім того, у Чернігові дрон-камікадзе «Shahed-136» спричинив вибух.

Загалом українські ППО за день знищили 4 крилаті ракета та 10 «Шахедів».

На цю ж тему: Сили оборони України знищили вже понад 200 дронів-камікадзе

Ситуація на фронті. росія наразі перебуває у складній ситуації і президент володимир путін вже не може зробити нічого, аби переломити динаміку війни в Україні, вважає генерал Збройних сил США Девід Петреус. За його словами, українські сили продовжать звільняти свої території.

Коментар експерта: путін і лукашенко створюють військо. Що чекає Україну. Військовий експерт Олег Жданов про те, чи очікувати новий наступ білорусі, чому росіяни масово обстрілюють Україну, та чи зможуть війська агресора прорвати державний кордон.

Цитата дня: «Росіяни повністю руйнують нашу енергетичну систему, і намагаються цим шантажувати Захід, адже зруйнувавши її, вони можуть спровокувати автоматичне відключення і погашення реакторів на атомних станціях, тому що не буде споживачів  і навантажень на енергоблоки. Це критична аварійна ситуація. Тим самим, путін хоче залякати Європу, щоб ЄС примусив нас до перемоги на його умовах».

На цю ж тему: путін ввів воєнний стан на тимчасово окупованих територіях

А також: Данілов пояснив, для чого путін увів «воєнний стан» на окупованих територіях України

За даними Гентабу (станом на 6:00), ЗСУ відбили атаки ворога на Білогорівку Луганської області; Бахмут, Бахмутське, Кліщіївку, Красногорівку, Новомихайлівку, Невельське, Опитне та Мар’їнку – Донецької.

Існує висока ймовірність обстрілів росіянами окупованої Херсонщини. Зокрема, проведена розсилка повідомлень із закликом до евакуації населення Нової Каховки нібито у зв’язку з підготовкою обстрілів з боку підрозділів ЗСУ.

Акцент дня: Війни починаються тому, що ми не займаємося вихованням, – Соломія Чубай. Чому треба вчити історію змалечку, хто першим здав Грицька Чубая, за що ми воюємо і чому тільки зараз люди починають любити і цінувати українське, Tvoemisto.tv в спецпроєкті «Акценти Твого міста» розповіла артменеджерка, волонтерка і співачка Соломія Чубай.

Чому це важливо? Це глобальна війна, яка змінює світ. Усім було дуже комфортно в певній зоні, і вона нарешті розвалюється. Завдання ж України – не повернутися в стан жертви, бо та виживає, а не живе. Тільки тоді ми почнемо говорити так, як є і не терпітимемо.

Ключові події:

1. «Готуємося до різних сценаріїв». Зеленський не виключає виведення з ладу енергосистеми. Президент поставив завдання оперативно створити мобільні пункти живлення для критичної інфраструктури міст, селищ і сіл.

На цю ж тему: У четвер по всій Україні будуть віялові відключення електроенергії. До 7:00 ранку мешканців просять мати зарядженими телефони та інші пристрої;

2. Кличко сказав, коли у Києві почнуть опалювальний сезон. Рішення прийняли з огляду на погодні умови.

3. У Львові та області змінили тривалість комендантської години. Відтепер вона буде на годину коротшою;

4. В Україні зросте вартість термінового оформлення паспортів. Кабінет міністрів України ухвалив рішення щодо підвищення вартості послуг із термінового оформлення внутрішнього та закордонного паспортів;

5. У школах Львова переносять осінні канікули. Це роблять для того, щоб діти вчились, коли надворі ще тепло, та задля економії електроенергії;

На цю ж тему: Львівщина закупила 126 шкільних автобусів за понад 300 млн грн

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!