Командування використовує загороджувальні загони проти росіян, які масово втікають з поля бою

1198 0
Унаслідок дій українських Сил Оборони серед особового складу окупаційних військ спостерігають нагнітання панічних настроїв та небажання брати участь у війні.
Фото: Telegram

Фото: Telegram

Щоб зупини масову втечу росіян з поля бою, кремлівське командування посилює використання «перевірених» радянських методів «переконання». З перехоплених розмов окупантів стало відомо про встановлення тилу так званих «загороджувальних загонів». Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

Зокрема, командирам 4 окремої мотострілецької бригади 2 армійського корпусу надійшло повідомлення: «В тильній полосі виставлений загороджувальний загін. Всі війська, що відступають, будуть знищені. Наказ командувача номер 222. Довести до всіх постів».

Читайте також: Наступ України – це приголомшливий успіх, але попереду битва в районі Херсона, – Білий дім

Загалом унаслідок дій українських Сил Оборони серед особового складу окупаційних військ спостерігається нагнітання панічних настроїв та небажання брати участь у війні. Ситуація посилюється завдяки невчасним та неповним виплатам обіцяного грошового утримання. Багато військових, єдиною мотивацією яких було саме матеріальне забезпечення, шукають можливості або повернутися на територію рф або здатися в полон.

Окупанти, які відійшли з ізюмського напрямку в Донецьку область, очікують на підвезення боєкомплекту та палива. При відступі підрозділи витратили або вимушено кинули практично все озброєння та техніку. Росіяни скаржаться, що обіцяна допомога так і не надійшла.

Підрозділи 20-ї гвардійської загальновійськової армії рф (в/ч 12721) про відступі від Ізюма і Балаклії зазнали великих втрат. У деяких ротах залишилось близько половини особового складу. Ті, що вижили, мають намір рухатися в бік російського кордону, щоб повернутися додому.  Багато окупантів зосередилось поблизу російського кордону в районі Білгородської області. Вони не мають зв’язку з командуванням, постачання їжі та боєприпасів.

Читайте також: ЗСУ звільнили понад 300 населених пунктів на Харківщині

Нагадаємо, в Інституті вивчення війни повідомили, що Сили оборони України переламали хід війни з росією на свою користь. Український тиск на Херсонщині разом з із швидким контрнаступом на Харківщині поставив окупантів перед величезною дилемою часу та простору. 

Ольга Коваль

_____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!