Київ

Військовому рф, який знущався над цивільними на Київщині, дали 12 років тюрми

630 0
До 12 років позбавлення волі засудили військовослужбовця рф за знущання над цивільними під час евакуації із села Бузова Києво-Святошинського району Київської області.

За публічного обвинувачення прокурорів Офісу генпрокурора військовослужбовця збройних сил рф визнали винним у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України), повідомляє ОГПУ.
 
Його засудили до 12 років позбавлення волі.
 
Прокурори у суді довели, що на початку березня 2022 року під час захоплення військами рф населених пунктів поблизу Києва, перебуваючи поблизу села Бузова, засуджений вчиняв протиправні дії стосовно цивільного населення.

росіянин, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння і погрожуючи вогнепальною зброєю, зупинив автомобіль у складі автоколони цивільного населення, яке намагалося евакуюватися із зони бойових дій.

Він наказав подружжю вийти з автівки та примусив чоловіка зняти одяг вище поясу. Принижуючи його людську гідність, російський військовий вдарив потерпілого прикладом по голові та хотів вистрелити в нього. Проте не зробив цього з причин, що не залежали від його волі.

Судовий розгляд відбувся в порядку спеціального судового провадження.

Нагадаємо, бійці розшукують дітей, щоб повернути вкрадені російськими військовими іменні ложечки, які було знайдено у бліндажі при розмінуванні позицій ворога під Києвом.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!