Військовим зі Львівщини, які постраждали на війні, надають допомогу на реабілітацію. Як отримати

2128 0
Розмір допомоги залежить від групи інвалідності.
Фото: zn.ua

Фото: zn.ua

Військовослужбовці, які постраждали на війні та є особами з інвалідністю І, ІІ, ІІІ груп, мають право отримати адресну допомогу на реабілітацію або санаторно-курортне лікування. Йдеться про захисників та захисниць, які фактично проживають у Львівській області. Матеріальну допомогу вони отримають у межах цільової обласної програми. Про це повідомили у пресслжубі ЛОВА.

Читайте також: У Львові дітям захисників надають допомогу на оздоровлення. Хто та як може подати заявку

Зазначається, що допомога надається один раз на рік на одну особу на реабілітацію для оплати вартості медичної та/або фізичної, та/або психологічної реабілітації.

Розмір допомоги залежить від групи інвалідності та у 2022 році становить:

  • І група - 25 тисяч грн;
  • ІІ група - 15 тисяч грн;
  • ІІІ група - 10 тисяч грн.

 

Для отримання допомоги необхідно звернутися з відповідною заявою та пакетом документів до відділу з питань соціального захисту сільської, селищної, міської ради за зареєстрованим місцем проживання/перебування.

Для осіб, які отримували таку допомогу у 2021 році необхідно додати відповідні документи вартості отриманих послуг, не меншої від двох третіх розміру допомоги.

Нагадаємо, 25 серпня 2022 року набрав чинності закон «Про внесення змін до Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей», який вносить зміни до порядку виплат. У Міноборони пояснили, чи скасують виплати у розмірі 15 мільйонів грн для родин військовослужбівців, які загинули на війні. 

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!