Наскільки неминучим є розпад росії та усі рецептурні ліки за е-рецептом. Підсумки доби

990 0
Нині 17 лютого та 359 доба героїчного протистояння російській агресії.
Малюнок: Укрінформ

Малюнок: Укрінформ

Повітряна тривога: Цієї доби сигнал небезпеки лунав двічі. Перший раз о 02:56, відбій – о 04:43. Другий о 12:13, відбій – о 12:37.

За словами очільника Львівщини Максима Козицького під час нічної тривоги, три ракети влучили в об’єкт критичної інфраструктури в області. «Єдине, що можу уточнити: це не є об’єкт, від якого залежить подача електроенергії на Львівщині. Була пожежа, її оперативно загасили. Щастя, що працівники перебували в укритті. Жертв чи постраждалих – нема», – зазначив він.

Загалом, за даними командування Повітряних сил ЗСУ, уночі противник випустив по Україні 32 крилаті ракети повітряного та морського базування. Вдалося знищити 14 крилатих ракет Х-101/Х-555, «Калібр» та дві керовані авіаракети Х-59.

Читайте також: На Дрогобиччині ударною хвилею вибило шибки у школі. Учні Гімназії №5 переходять на дистанційне навчання.

Ситуація на фронті: Секретар РНБО Олексій Данілов вважає, що після провалу плану з повного захоплення України росія може перейти до іншого варіанту та хоче розділити Україну за принципом Північної та Південної Кореї. «Цей план божевільний приніс туди Медведчук. Медведчук вважає, що він фахова людина по Україні, але він таким не є, він просто зрадник», – вважає Данілов.

За даними Генштабу (станом на 6:00), основні зусилля ворог зосереджує на наступі на Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Шахтарському напрямках.

ЗСУ відбили атаки окупантів на Гряниківку і Синьківку Херсонської області; Стельмахівку, Кремінну, Діброву і Білогорівку – Луганської та Роздолівку, Федорівку, Парасковіївка, Бахмут, Іванівське, Сєвєрне, Водяне, Мар’їнку, Новомихайлівку і Вугледар – Донецької.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 17 ударів по районах зосередження ворога, а також три – по його позиціях ЗРК. Також уражено артилерійський підрозділ, склад боєприпасів, а також ще 2 інших важливих об’єкти окупантів.

До окупованого Луганська прибула команда інструкторів з Ірану для навчання російських військових застосуванню ударних БпЛА.

Читайте також: Кожен чиновник має поставити у своєму кабінеті портрет загиблого воїна. Науковець, викладач історії у «Львівській політехніці», військовослужбовець 24 ОМБр імені короля Данила Михайло Галущак розповідає, про переломний момент в історії, виховання майбутніх захисників та про включення українців у війну на всіх фронтах.

Акцент дня: Едвард Лукас: «Шансів на розпад російської федерації зараз більше, ніж колись». Едвард Лукас – британський журналіст і публіцист. Автор величезної кількості журнальних публікацій і двох книг, присвячених аналізу економічного і політичного життя росії початку 2000-их років. Тvoemisto.tv поговорило з експертом про те, як сприймали та як сприймають тепер росію на Заході та чи зросли шанси на те, що російська федерація розпадеться.

«Думаю, що шансів на розпад російської федерації зараз більше, аніж колись, хоча це не є неминучим. Можливо, її відновлять на більш рівноправній основі. Крім того, ми маємо там справді жорсткий режим, який ще більше централізує владу. Але, на мою думку, одним із варіантів є розпад, або, якщо дивитися ширше, розлад. І мене дуже непокоїть те, що Захід не має жодної стратегії боротьби з цими багатьма неприємними, найгіршими наслідками. Для сусідніх з росією країн розлад – не найгірший результат. Найгіршим результатом була б сильна імперіалістична росія».

Ключові події:

1. Глава МЗС Ізраїлю відвідав Бучу. Це перший візит до України ізраїльського чиновника такого рангу від початку повномасштабної війни.

На цю ж тему: Ізраїль надасть Україні систему попередження про повітряну загрозу, – міністр. Також надасть кредит у розмірі 200 мільйонів доларів для будівництва медичного центру в Україні;

2. Обшуки в IT-компанії MacPaw: Пояснення правоохоронців і реакція чиновників та активістів. IT-компанію звинуватили в несанкціонованому видобуванні піску в промислових масштабах і вирубці лісу.

Читайте також: Жителів Львівщини підозрюють у викраденні іноземця. Поліція спіймала їх на Городоцькій. Їм загрожує до п’яти років позбавлення волі.

3. Козицький прокоментував слова Садового про пошкодження усіх електропідстанцій. «Підстанції енергетичної інфраструктури Львівщини функціонують. Наразі не йдеться про їхній повний вихід з ладу, натомість тривають роботи з відновлення енергооб’єктів», – сказав під час брифінгу голова Львівської ОВА Максим Козицький.

На запитання журналістки, яка процитувала Андрія Садового щодо зруйнованих майже всіх електропідстанцій області через ракетні обстріли, він сказав, що не знає, про які саме підстанції говорив мер Львова.

На цю ж тему: На Львівщині визначили день, коли не вимикатимуть світло. У понеділок, 20 лютого, у Львові та області проводитимуть заміри споживання електроенергії.

А також: Україна збільшить імпорт електроенергії з Європи. Йдуться до 700 МВт без обмежень у будь-який час;

4. Усі рецептурні ліки в Україні відпускатимуть за е-рецептом. Нововведення почне діяти з 31 березня. Керівники медичних і аптечних закладів мають подбати про підключення до національної електронної системи охорони здоровʼя. Це дозволить пацієнтам безперешкодно отримати рецепт на ліки у будь-якого лікаря та погасити його у будь-якій аптеці.

Читайте також: Яких вчителів найбільше бракує у львівських школах і з чим це пов’язано. «Заклади освіти мають потребу у вчителях інформатики, бо більшість таких спеціалістів працюють в IT-сфері, з якою школи не можуть конкурувати. Також за останнім оновленням інформації помітно, що бракує асистентів вчителя. Це, власне, педагоги, які працюють з дітьми з особливими освітніми потребами», – пояснила завідувачка сектору інформаційної політики та промоції управління освіти ЛМР Наталія Вітюк;

5. Оркестр Львівської філармонії виступив у провідному залі Америки, повному глядачів. Фото. «Ми стали учасниками масштабного представництва України та свідками таких живих емоцій не тільки тому, що Україна зараз є центром уваги через війну і всі об’єднуються довкола нас, а й через те, що ми, українці, є носіями високої культури, яскравої національної ідентичності», – розповів гендиректор філармонії Володимир Сивохіп.

Читайте також: Король Джоффрі Джек Глісон приїхав до Києва. Повітряна тривога застала актора просто під час виступу на сцені.

Слава Україні! Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!