Владика Степан Сус у Томину неділю служить у Гарнізонному храмі у Львові. Відео

2912 0
Томиною називають першу неділю після Великодня.
Фото: МоeMisto

Фото: МоeMisto

Владика Степан Сус провів у Гарнізонному храмі святу літургію з нагоди Томиної неділі.

Перша неділя після Великодня називається так тому, що, згідно з Писанням, один із апостолів, Тома, не повірив у Воскресіння Христа. Тільки після перевірки він переконався, що Ісус воскрес. Тому весь тиждень, як і останній сьомий день після воскресіння, вважається Томиним.

Також нинішня неділя називається провідною, коли українці вшановують померлих. Але цього року через пандемію відвідувати цвинтарі в Україні заборонено до кінця карантину.

Нагадаємо, 12 січня львівського військового капелана храму святих Петра і Павла Степана Суса висвятили у єпископи. Тепер він є помічником глави УГКЦ Святослава Шевчука та опікується від його імені вірними УГКЦ на територіях, де немає її ієрархічних структур. Також Степан Сус є генеральним капеланом Спілки української молоді.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!