Власник мережі «Близенько» повернув собі понад 20 млн грн, вилучених під час обшуку

2463 0
Це кошти, що були вилучені під час обшуку в його будинку у Брюховичах через підозру у незаконному відшкодування ПДВ.
Фото: List.in.ua

Фото: List.in.ua

Шевченківський районний суд Києва зобов’язав Бюро економічної безпеки (БЕБ) повернути власнику мережі міні-маркетів «Близенько» Олександру Бережанському 21,2 млн грн. Про це повідомили Наші гроші. Львів.

Це кошти, що були вилучені під час обшуку в його будинку у Брюховичах через підозру у незаконному відшкодування ПДВ. Детективам БЕБ не вдалося довести, що ці гроші Бережанський отримав незаконним шляхом.

Читайте також: У міській раді заявили, що одна із відомих мереж ухиляється від сплати податку. У компанії кажуть про наклеп

Нагадаємо, що обшуки в офісах компаній «Берта груп», куди входить мережа міні-маркетів «Близенько», відбулись 17 грудня 2022 року. Тоді ж правоохоронці обшукали і приватний будинок Бережанського у Брюховичах. Першими інформацію про те, що обшуки детективи БЕБ проводили саме в будинку Олександра Бережанського, повідомило видання ZAXID.NET, посилаючись на власні джерела.  За кілька днів в мережі «Близенько» заявили, що ця інформація не відповідає дійсності. Мовляв, на немає жодних доказів того, що обшуки проводились в офісах компанії чи то у будинку її власника.

Як повідомила у коментарі Tvoemisto.tv керівниця департаменту економічної політики ЛМР Ірина Кулинич, упродовж двох років мережа магазинів «Близенько» недоплатила у бюджет близько 40 млн грн. Вона декларує найнижчу зарплату серед інших мереж і в такий спосіб ухиляється від сплати ПДФО – податку із заробітної плати. Водночас за останній рік у Львові з’явилось понад 10 магазинів мережі «Близенько», загальна кількість яких становить близько 124. 
Антоніна Костик
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!