Водій, який пошкодив браму Личаківського цвинтаря, заперечує свою причетність до ДТП

1752 0
Уночі 15 січня нетверезий водій BMW в’їхав у браму Личаківського кладовища.
Фото: Твоє місто

Фото: Твоє місто

Водій, якого звинувачують у пошкодженні брами Личаківського цвинтаря, заперечує свою причетність до ДТП, яке сталося 15 січня.

Джерело: Львівська міська рада

15 березня у Личаківському районному суді розглядали дві справи про притягнення до адміністративної відповідальності водія, який у ніч на 15 січня, в комендантську годину, в’їхав у одну з головних брам Личаківського цвинтаря. Водію інкримінують керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння та порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження майна. Суд заслухав особу, яку притягують до адміністративної відповідальності, та свідків – патрульних поліцейських і керівника ЛКП «Музей «Личаківський цвинтар».

Читайте також: П’яний львів’янин на BMW в’їхав у браму Личаківського кладовища

На засіданні відповідач пояснював, що правопорушень, які йому інкримінують, він не вчиняв і за кермом автомобіля взагалі не перебував. Також зазначив, що цей автомобіль належить не йому, а його знайомому. Однак, за інформацією поліцейських, саме відповідач попросив їх викликати евакуатор і залишався на місці події доти, поки пошкоджене авто не евакуювали.Також на засіданні свідки ідентифікували відповідача як особу, яка вчинила це ДТП. До матеріалів справи також долучені записи з камер відеоспостереження з місця події, на яких зафіксований водій-порушник.

«Із записів камер відеоспостереження видно, як автомобіль на великій швидкості в’їхав у браму. Видно також, як винуватець ДТП вийшов з цього автомобіля, ходив кругами, переходив дорогу, повертався назад і в подальшому пішов вулицею Шімзерів. Зафіксовано, як приїхали поліцейські і його зупинили. На відео видно, що це – відповідач», – розповів директор ЛКП «Музей «Личаківський цвинтар» Олександр Дмитрів.

Читайте також: Браму на Личаківському кладовищі відремонтують за 710 тисяч грн

Інший свідок, заступник командира роти управління патрульної поліції у Львівській області, капітан поліції Олександр Савицький, теж вважає, що винуватець ДТП і відповідач – це одна особа. Поліцейський зазначив, що відповідач перебував у стані алкогольного сп’яніння, намагався покинути місце події та пропонував «домовитися». 

«Під’їжджаючи до місця ДТП, я побачив чоловіка, який йшов по іншій стороні вулиці. Я зупинив його, попросив залишатися на місці. Від нього йшов різкий запах алкоголю. Зі стовідсотковою впевненістю можу сказати, що я зупинив відповідача. Перша його реакція: «дозвольте мені піти», «давайте домовимося», «вимкніть відеореєстратор». Це все зафіксовано на нагрудному відеореєстраторі. Тобто, людина хотіла покинути місце події. У мене були підстави вважати, що він, можливо, причетний до цього ДТП, до керування цим транспортним засобом. Я попросив його залишитися на місці події. Важливо, що це відбувалося в комендантську годину. Людей, які б були схожі на відповідача, поряд не було. На місці події був відповідач», – розповів Олександр Савицький.

За словами патрульних, відповідач на місці події пройшов тест на наявність алкоголю в крові: результат – 1,6 проміле. Цей показник перевищує допустиму норму у 8 разів. Вже у «кабінеті водія», на вул. Кульпарківській, 95, він у присутності нарколога відмовився проходити повторний огляд. Наступні судові засідання у цих справах відбудуться 22 березня.

Нагадаємо, в ніч на неділю, 15 січня, 27-річний водій влетів у одну з головних брам Личаківського цвинтаря – з боку вул. Шімзерів. Внаслідок наїзду конструкція змістилася та вкрилася тріщинами. Для проведення ремонтно-реставраційних робіт майже 2/3 брами доведеться демонтувати до основи, тріснуті блоки – замінити на нові, а тоді знову зібрати всі елементи. Відповідно до кошторису, попередня вартість відновлення брами – 710 тис. грн.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!