Володимир Зеленський став лауреатом премії Бориса Нємцова

1277 0
«Фонд Бориса Нємцова за свободу» засновано 9 листопада 2015 року в Німеччині.
Фото: ОП

Фото: ОП

Президент України Володимир Зеленський став лауреатом премії Бориса Нємцова — за мужність. Про це повідомляє «Фонд Бориса Нємцова за свободу».

Читайте також: Президент Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів Сша, Індії та Молдови

Фонд Нємцова за умов війни вирішив висунути на премію представників України, до цього її лауреатами ставали лише російські опозиційні політики та активісти. Цього року серед кандидатів були: мер Києва Віталій Кличко, лідер гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук, засновниця підрозділу бойових медиків-волонтерів Юлія Паєвська, радник Президента Олексій Арестович та інші.

За результатами рейтингового голосування засновників та ради фонду переможцем став президент України.

Для довідки

«Фонд Бориса Нємцова за свободу» засновано 9 листопада 2015 року в Німеччині його старшою дочкою Жанною Нємцовою. Відповідно до свого статуту фонд має намір розвивати такі напрями: освіта і свобода інформації, освіта і підвищення кваліфікації, російсько-німецький діалог, включення росії та її громадян у загальноєвропейський порядок денний та просування європейських цінностей, увічнення пам'яті Бориса Нємцова.






Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!