Волонтерському центру у Львові потрібні матеріали для маскувальних сіток. У чому ще є потреба

1809 0
Також потреба є у турнікетах, декопресійних голках, гемостатиках.
ФОТО: ілюстративне/ARMYINFORM.COM.UA

ФОТО: ілюстративне/ARMYINFORM.COM.UA

ГО «Волонтерський центр «Покрова» протягом восьми років плете маскувальні сітки для військових на передову, а також займається засобами тактичної медицини. Нині, за словами керівниці центру Людмили Урсул, потреба в матеріалах до маскувальних сіток та низці препаратів для аптечок. 

«4 сітки потрібні для 125-ої бригади територіальної оборони, для 1-ої танкової бригади, просили також для Нацгвардії та 24-ої окремої механізованої бригади імені короля Данила. Завершили збірку двох дорогих дронів для 80-ки. Вони важливі, як для снайперів, розвідників, бо пробивають дорогу, так для артилерії, бо вишукують цілі. При чому потрібні не будь-які дешеві крадрокоптери, а серйозні прилади, які поштують понад 3 тисячі доларів», – пояснює вона у коментарі Tvoemisto.tv.

Читайте також: Де у Львові плетуть сітки та у чому є потреба

Окрім цього, волонтерський центр збирав гроші на автомобілі. Частину давали іноземці, частину купували силами небайдужих. Зараз, додає, з автомобілями стало складніше, однак це теж свого роду розхідник – сьогодні є, а завтра розбили, може навіть не доїхати до пункту призначення.

«Ми найбільше працюємо з сітками і медициною – але не просто для цивільних, а з такмедом. Ці препарати, як правило, не надходять з-за кодону, їх потрібно купувати. Йдеться про сильнодіючі обезболюючі, кровоспинні тощо. У перші дні війни ми викупили ампульні препарати в аптеках «3І» і «Пульс» майже по собівартості. Потім нам допомагали німецькі меценати, вони передавали в боксах «Дексаметазон», «Кетанол», «Транексам», «Метамізол», «Гепарин», «Атропін», «Адреналін» – такого роду препарати зараз потрібні», – додає вона.

Також потреба у турнікетах, декомпресійних голках, гемостатиках. Складно з матеріалами для сіток. Благодійники з Німеччини, Австрії та Нідерландів забезпечували матеріалами, також просили секонд-хенди, але вони теж в скруті і навіть нема де купити. Для костюмів для снайперів потрібен камуфляж-піксель, який би мав зовні оригінальний бежевий фон.

Читайте також: Як допомогти арміїї і переселенцям у Львові. Підбірка ініціатив

Додамо, що ГО «Волонтерський центр «Покрова» розпочав роботу ще в вересні 2014 року. До недавнього часу входили до складу волонтерського центру при церкві Різдва Пресвятої Богородиці, перейменованого потім на Центр допомоги Героям АТО. Нині центр працює за адресою: вул. Хуторівка, 24. Реквізити для допомоги: 4149 4993 8177 6473 (Приватбанк), 5375 4141 3362 6415 (Монобанк).

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!