Київ

Волонтери реставрують автентичні вікна головного корпусу КНУ імені Тараса Шевченка

623 0
Після потепління волонтери планують засклити вікна та повторно обробити віконні рами.
Фото: Дмитро Перов

Фото: Дмитро Перов

Активісти пам'яткоохоронного хабу «Цегла» реставрують пошкоджені російською ракетною атакою автентичні вікна червоного корпусу КНУ. Про це повідомив активіст і засновник пам'яткоохоронного хабу «Цегла» Дмитро Перов.

«Віконна рама мала п'ять шарів фарби. Обережно розкривши кожен з них та підсиливши конструкцію, ми відібрали зразки оригінального забарвлення. А завдяки сучасним технологіям вдалося конвертувати цей колір в RGB і зворотно в палітру сучасних фарб», – написав активіст.

Кошти для реставрації двох оригінальних вікон, які пережили дві світові війни, зібрали у хабі «Цегла» у 2022-му, відзначив Перов.

Після потепління волонтери планують засклити вікна та повторно обробити віконні рами.

Нагадаємо, центральний корпус КНУ імені Тараса Шевченка зазнав пошкоджень унаслідок ракетної атаки 10 жовтня 2022-го. У той день постраждав ще один корпус КНУ, а також більш як десять культурних та освітніх закладів у центрі міста, зокрема, Музей Ханенків, Київська картинна галерея, Національна філармонія та Будинок Центральної ради на вулиці Володимирській.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!