Ворог намагається прорвати оборону Ізюма та встановити повний контроль над Маріуполем

1824 0
У Новій Каховці окупанти використовують потужності типографій, аби підготувати агітаційні матеріали для «референдуму щодо створення Херсонської народної республіки».
Фото: slovoidilo.ua

Фото: slovoidilo.ua

На 46 добу протистояння противник намагається прорвати оборону підрозділів Збройних Сил України у районі міста Ізюма та встановити повний контроль над містом Маріуполем. Також окупанти роблять спроби покращити тактичне положення своїх підрозділів на Миколаївському напрямку. Про це повідомляють у Генеральному штабі Збройних Сил України.

Через значні санітарні втрати особового складу та техніки загарбники розгорнули військові шпиталі та ремонтні майстерні військової техніки на тимчасово зайнятих територіях Харківської, Запорізької і Херсонської областей. В умовах постійного надходження поранених військовослужбовців зс рф у шпиталях не вистачає кваліфікованого медичного персоналу. Крім того, у ворога є проблеми із запасами медичних препаратів, поповнення яких практично не відбувається. Також особовий склад ремонтних майстерень з відновлення техніки ворога вимушений працювати цілодобово в умовах відсутності стабільного постачання запасних частин та агрегатів. А для ремонтно-відновлювальних робіт залізничних шляхів на тимчасово зайнятих територіях Харківської області прибувають бригади з рф.

Читайте також: Данілов розповів, де найближчим часом чекати російських ударів 

У населених пунктах Мелітопольського району Запорізької області російські загарбники продовжують обшуки помешкань цивільного населення. Перевіряють документи, наявність автомобільного транспорту, запаси продуктів харчування. Здійснюють допити щодо місць роботи близьких родичів та вимагають інформацію про колишніх співробітників правоохоронних органів, військовослужбовців Збройних Сил України, учасників АТО/ООС.

У Новій Каховці окупанти використовують потужності місцевих типографій, аби підготувати агітаційні матеріали (брошури, буклети, плакати, бланки) для так званого «референдуму щодо створення Херсонської народної республіки».

У Луганській області посилюються заходи російсько-окупаційних адміністрацій з примусової мобілізації населення на тимчасово окупованих територіях.

Читайте також: У Краматорську десятки загиблих через удар росіян по вокзалу 

На території Донецької та Луганської областей наші воїни за минулу добу відбили вісім атак ворога, знищили чотири танки, вісім одиниць броньованої та сім одиниць автомобільної техніки противника. Угрупованням Повітряних Сил Збройних Сил України за попередню добу уразили тринадцять повітряних цілей: три літаки, один вертоліт, п’ять БПЛА та чотири крилаті ракети.

Нагадаємо, що російська армія перейшла до штурму на Донецькому напрямку, також переміщує свої підрозділи на Донбас. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!