Ворог посилив ППО, підвозить підрозділи та спробує захопити Маріуполь, – Генштаб

1411 0
Росіяни посилили протиповітряну оборону у Мелітополі та Іловайську, спробують захопити Маріуполь та Попасну.
Фото: ВВС

Фото: ВВС

Російські окупанти намагаються завершити перегрупування та переміщення підрозділів до районів зосередження у Бєлгородській та Воронезькій областях рф, також завершують перебазування авіації повітряно-космічних сил на аеродроми поблизу східних кордонів України. У Генштабі ЗСУ повідомляють, що виявлено посилення ворогом системи протиповітряної оборони у районах Мелітополя та Іловайська.

Читайте також: Повітряні Сили знищили літак, два вертольоти та чотири безпілотники ворога

На Донецькому і Таврійському напрямках тривають бойові дії, ворог утримує визначені рубежі силами зі складу Південного військового округу. Також переміщує додаткові підрозділи для ведення бойових дій в Україні. В подальшому, імовірно, росіяни намагатимуться взяти під контроль місто Маріуполь, оволодіти Попасною та вести наступ у напрямку на Курахове з метою виходу на адміністративні кордони Донецької області.

На Волинському та Поліському напрямках російські військові активних дій не проводили. Змін у положенні та діях підрозділів не зафіксовано.

На Сіверському напрямку ворог завершує передислокацію окремих підрозділів до східної операційної зони. Триває переміщення підрозділів 41-ї загальновійськової армії Центрального військового округу до визначених районів у Бєлгородській та Воронезькій областях.

На Слобожанському напрямку війська противника продовжують часткове блокування міста Харкова. В районі міста Ізюм противник веде бойові дії силами окремих підрозділів зі складу 1-ї танкової та 20-ї загальновійськової армій. Проводить повітряну розвідку, щоб виявити позиції підрозділів українських військ та визначити маршрути їх висування.

Читайте також: Новий наступ на Київ залежатиме від результату боїв на Донбасі, – Міноборони

На Південнобузькому напрямку російські окупанти утримують визначені рубежі силами підрозділів зі складу Південного військового округу. Проводять поповнення регулярних втрат в живій силі та техніці та намагаються забезпечити живучість власних пунктів управління. Противник не полишає спроб закріпитись на адміністративних кордонах Херсонської області.

В акваторіях Чорного та Азовського морів корабельні угруповання противника продовжують виконувати завдання щодо ізоляції району ведення бойових дій, ведення розвідки, вогневої підтримки сухопутних підрозділів. Зберігається загроза застосування противником ракетного озброєння.

У Генштабі ЗСУ додають, що окупанти, порушуючи норми Міжнародного гуманітарного права, продовжують використовувати тактику розміщення техніки та живої сили безпосередньо у житловій забудові. Зокрема, на тимчасово зайнятих територіях Запорізької та Херсонської області вони використовують приміщення аграрних підприємств, об’єкти енергетичної та соціальної інфраструктури, центральні райони населених пунктів. Також зафіксовано випадки ведення ворогом бойових дій в цивільному одязі.

Додамо, що за минулу добу українські воїни на території Донецької та Луганської областей відбили шість ворожих атак, знищивши 4 танки, 5 одиниць бронетехніки, 26 одиниць автомобільної техніки та 8 артилерійських систем противника.

Повітряні Сили знищили 7 повітряних цілей ворога.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!