Ворог продовжує наступ на п'яти напрямках, ЗСУ відбивають атаки, – Генштаб

761 0
Коротко про ситуацію на фронті.
Фото: генштаб

Фото: генштаб

Протягом доби противник завдав 3 ракетних та 21 авіаційного удару, понад 35 разів обстріляв з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та цивільній інфраструктурі. Ворог продовжує зосереджувати основні зусилля на наступальних діях на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, де протягом доби ЗСУ відбили понад 40 атак. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут, Авдіївка та Мар’їнка.

Джерело: зведення Генштабу ЗСУ

Авіація Сил оборони за добу завдала 12 ударів по районах зосередження окупантів. У той же час захисники на східному фронті знищили російський вертоліт Ка-52. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 2 пункти управління, 2 склади боєприпасів, 2 позиції засобів протиповітряної оборони та 4 станції радіоелектронної боротьби противника.

Читайте також: У Генштабі повідомили, які міста залишаються у центрі бойових дій

Коротко по напрямках:

  • На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському – без суттєвих змін, ознак формувань наступальних угруповань противника не виявили. Протягом доби противник обстріляв населені пункти Тур'я, Леонівка та Печенюги Чернігівської області, Середина-Буда, Стукалівка, Безсалівка та Волфине – Сумської, а також Уди, Червона Зоря, Ветеринарне, Козача Лопань, Липці, Нескучне, Зибине та Бочкове на Харківщині.
  • На Куп’янському напрямку ворожих обстрілів зазнали населені пункти Тополі, Дворічна, Масютівка, Куп'янськ, Кучерівка Харківської області та Новоселівське і Стельмахівка Луганської області.
  • На Лиманському – противник вів безуспішні наступальні дії біля населеного пункту Невське та Серебрянського лісництва. Артилерійських обстрілів зазнали Макіївка, Невське і Білогорівка Луганської області та Терни, Зарічне, Торське, Спірне і Роздолівка на Донеччині.
  • На Бахмутському напрямку ворог намагається взяти під повний контроль місто Бахмут, продовжує його штурмувати. Вів безуспішні наступальні дії поблизу Богданівки та Іванівського. Підрозділи сил оборони протягом доби відбили близько 15 атак противника на зазначеній ділянці фронту.  
  • На Авдіївському та Мар’їнському – противник вів безуспішні наступальні дії поблизу Новокалинового, Авдіївки та Мар’їнки. Ворог обстрілював Новокалинове, Авдіївку, Первомайське, Красногорівку, Георгіївку, Мар’їнку та Побєду Донецької області.
  • На Шахтарському напрямку ворог наступальних дій не проводив. Для коригування вогню артилерії активно застосовував БпЛА. Обстрілював населених пунктів Новомихайлівка, Вугледар, Пречистівка та Велика Новосілка.
  • На Запорізькому та Херсонському – противник нарощує у фортифікаційному відношенні оборонні рубежі та позиції, обстріляв населені пункти: Времівка і Новопіль Донецької області; Малинівка, Гуляйпільське, Мала Токмачка, Новопавлівка і Кам'янське Запорізької області, а також Новоолександрівка, Козацьке, Миколаївка, Іванівка, Антонівка, Степанівка та Чорнобаївка на Херсонщині.

 

Російські окупанти посилюють контррозвідувальний та поліцейський режими на тимчасово зайнятій території Херсонської області. Зокрема, в Каховському районі, починаючи з 23 березня поточного року, тривають рейдові заходи збройних сил рф з перевірки особистих телефонів у місцевого населення на наявність фото- та відеоматеріалів, а також «забороненого» контенту. Під час таких перевірок окупанти проводять обшуки в оселях місцевих. Перше за все під перевірку підпадають ті, хто телефонує до вільної України.

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!