Ворог задіяв підрозділи психологічної боротьби з населенням на тимчасово зайнятих територіях

845 0
За наявною інформацією, ворог створив до 10 тактичних груп психологічної боротьби із завданнями проводити пропагандистську роботу з місцевим населенням.
Фото: УП

Фото: УП

На тринадцяту добу героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню противник продовжує наступальну операцію, але темп просування його військ значно уповільнився. Окупанти деморалізовані та все частіше вдаються до мародерства і порушень норм Міжнародного гуманітарного права щодо ведення воєнних конфліктів. Про це повідомляє Міністерство оборони України.

Так у Харківській, Сумській, Чернігівській та Київській областях, на територіях, що тимчасово зайняті російськими окупантами, широко фіксують факти грабежів, насильницьких дій щодо місцевих мешканців, захоплення цивільних помешкань, використання сільськогосподарських ангарів для стоянки військової техніки, облаштування вогневих позицій в густонаселених районах та об’єктах цивільної інфраструктури.

Читайте також: Росія скинула авіабомби на Суми. Є постраждалі, зокрема діти

На територіях Херсонської та Миколаївської областей, що тимчасово зайняті ворогом після 24 лютого 2022 року, для впливу на місцеве населення окупанти використовують підрозділи психологічної боротьби. За наявною інформацією створили до 10 тактичних груп психологічної боротьби із завданнями щодо проведення пропагандистської роботи з місцевим населенням.

Окупанти залякують населення північної частини тимчасово окупованої території АР Крим наступом Збройних Сил України. Крім того, ФСБ створює там оперативні групи для роботи з населенням, зокрема для виявлення спротиву.

Водночас угруповання сил оборони продовжує вести оборонну операцію у межах Південної, Східної та Північної операційних зон по визначених рубежах. Так, на Сіверському напрямку триває героїчна оборона міста Чернігова. Сили оборони міста Києва продовжують захищати столицю по зовнішньому рубежу оборони та на додатково визначених напрямках. У Південній операційній зоні проводиться оборонна операція вздовж державного кордону та здійснюється прикриття морського узбережжя, ведуться оборонні бої у передмісті Миколаєва.

Читайте також: Окупанти нанесли два авіаудари на Житомирщині. Горять нафтобази

На інших напрямках триває стабілізаційна операція та виконуються завдання територіальної оборони у визначеній операційній зоні. Угруповання Повітряних Сил Збройних Сил України успішно відбиває ракетно-авіаційні удари та засоби повітряного нападу противника.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!