Всеукраїнський радіодиктант Національної єдності-2022. Коли пройде та як долучитися

15962 0
Написання Радіодиктанту-2022 адаптовано до умов воєнного часу.
Фото: i-ua.tv

Фото: i-ua.tv

Радіодиктант національної єдності цього року традиційно відбудеться у День української писемності та мови – 9 листопада. Розпочнеться він об 11:00 год. Авторкою тексту є українська письменниця та режисерка Ірина Цілик, а сам диктант читатиме акторка Ада Роговцева. 

Джерело: «Суспільне мовлення»

Долучитися до участі в диктанті можна у будь-якому зручному форматі – трансляції на радіо, телеканалі та діджитал-платформах. 

Читайте також: Завжди треба уважно слухати. Як мешканка Львівщини написала радіодиктант з однією помилкою

Так, диктант транслюватиметься на:

  • в ефірі Українського Радіо та Радіо культура;
  • в ефірі телеканалу Суспільне Культура;
  • на сторінці ФБ Суспільного, ютуб-каналі Українського Радіо та Суспільне Новини;
  • у додатку suspilne.radio або Дія.

10 листопада буде оприлюднено текст диктанту, тому якщо ви хочете, щоб ваш диктант перевірили фахівці, ви можете:

  • надіслати паперового листа за адресою: м. Київ, вул. Хрещатик, 26, 01001. Важливо, щоб гриф дати надсилання був не пізніше ніж 10 листопада;
  • сфотографувати/відсканувати написаний текст (у форматі .jpg, .png, .jpeg, .tiff, .pdf) та надіслати його до 11:00 10 листопада на адресу [email protected] або через електронну форму для отримання робіт. Її оприлюднять на сайті ukr.radio 9 листопада.

 

Читайте також: Вчителька із Львівщини посіла друге місце на радіодиктанті єдності 

Нагадаємо, що до найбільшого українськомовного флешмобу зможуть приєднатися мільйони українців за кордоном. Як раніше повідомляли організатори, написання Радіодиктанту-2022 адаптовано до умов воєнного часу. Також у різних країнах світу будуть облаштовані студії для написання диктанту для вимушених переселенців та українців, які живуть за кордоном.

Зазначимо, що традиційний щорічний Радіодиктант національної єдності був започаткований у 2000 році. Торік автором тексту та читцем радіодиктанту був український письменник Юрій Андрухович.

Минулого року вчителька Надія Палій із села Добросин Львівської області написала радіодиктант з однією помилкою та посіла друге місце.

Юлія Осим

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!