Всіх винних притягнуть до відповідальності. Євросоюз відреагував на ракетний удар росіян по Вінниці

2664 0
Європейський Союз засуджує постійні невибіркові напади росіян на цивільні об’єкти.
ФОТО: Інтерфакс-Україна

ФОТО: Інтерфакс-Україна

У Європейському союзі заявили, що усіх винних у варварському обстрілі Вінниці та вбивствах мирного населення в інших містах притягнуть до відповідальності. Про це йдеться у заяві високого представника ЄС Жозепа Борреля та єврокомісара з кризового менеджменту Янеза Ленарчича. 

«Це звірство у Вінниці стоїть останнім у довгій серії жорстоких атак на мирних жителів та цивільну інфраструктуру. Загарбницька війна росії проти України спустошує країну вже понад чотири з половиною місяці. Буча, Маріуполь, Краматорськ, Кременчук, Слов’янськ, Часів Яр, Харків, Одеса, а тепер і Вінниця – Збройні сили росії та їхні поплічники залишають по собі кривавий слід Україною. Уже тисячі мирних жителів були вбиті. Ця варварська поведінка росії, з повним нехтуванням міжнародного гуманітарного права, має негайно припинитися», – йдеться в повідомленні. 

Читайте також: Внаслідок вибухів у Вінниці є загиблі і поранені. Оновлено

За словами єврокомісара, усі причетні до цих звірств будуть притягнуті до відповідальності за свої дії згідно з міжнародним правом. 

«ЄС підтримує всі можливі зусилля задля забезпечення притягнення до відповідальності за порушення прав людини та міжнародного гуманітарного права», – додав представник ЄС.

Нагадаємо, що вчора, 14 липня, російські війська завдали удару по цивільній будівлі та культурному центрі у місті Вінниці. Внаслідок ракетного удару загинули понад 20 людей, поранення отримали десятки, багато з яких перебувають у важкому стані. Також, через ракетний удар по Вінниці загинув учасник команди львівської співачки Роксолани. Наразі ще один учасник команди бореться за життя.

Зазначимо, що внаслідок російського обстрілу загинули 4-річна дівчинка та двоє хлопчиків, ще четверо дітей отримали поранення.

Додамо, що сьогодні вранці російські окупанти випустили щонайменше 10 ракет, які поцілили по двох найбільших університетах Миколаєва.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!