Втратила руку, ногу та дитину під серцем. Львівські лікарі надали допомогу важкопораненій жінці з Донеччини

112936 0
Снаряд влучив просто у квартиру 35-річної Катерини Герман.
Фото: Перше ТМО

Фото: Перше ТМО

У Львівській лікарні Першого ТМО надали допомогу важкопораненій 35-річній Катерині Герман. Через артилерійський обстріл, який окупанти здійснили по місті Лиман, що на Донеччині, жінка втратила руку, ногу та дитинку, яку носила під серцем. Про це повідомляє Перше медичне об'єднання Львова.

За словами самої Катерини, увесь день вона разом з чоловіком та шестирічним сином ховалися у підвалі, але по обіді вирішили піднятися у квартиру, аби поїсти. Дружина вийшла на балкон зняти білизну і в цей час пролунав вибух.

«Звуків ніяких не було, але відчула різкий біль, у вухах шум. Я впала», – пригадує жінка.

Читайте також: Дитяча лікарня у Львові отримала апарат для зупинки кровотеч під час операцій на мозку

Із балкона в кімнату дружину перетягнув чоловік. Він сам перев’язав їй майже відірвані руку і ногу та викликав рятувальників.

Жінку спочатку лікували у Слов’янську, потім у Дніпрі. Через якийсь час перевели у Київ, далі до Львова. За словами лікаря ортопеда-травматолога відділення травматології та ортопедії Остапа Кремповича, Катерина Герман, потрапивши до Львова, була у важкому стані – мала мінно-вибухову травму, проникаюче пошкодження передньої черевної стінки з ушкодженням кишківника, травматичний відрив правої кисті, вогнепальний відкритий перелом обох кісток лівого передпліччя, а також перелом нижньої третини правої гомілки, проникаюче поранення ока і множинні осколкові поранення обличчя і рук.

Крім того, жінка була вагітна – на 13 тижні. Дитинку врятувати не вдалося. Один осколок у неї ще досі у животі, який наразі не витягатимуть, адже це ще додатковий стрес для організму.

Читайте також: У Львові рятують переселенку з Луганщини, яка отримала наскрізне поранення та дивом вижила

Катерина каже, що зараз її головне завдання – це пройти швидше лікування, повернутися в Україну, адже восени хоче вести синочка до школи у перший клас та ще раз завагітніти.

Зараз Катерину Герману евакуювали до Швеції для протезування та подальшої реабілітації.

Нагадаємо, що напередодні з Харкова у дитячу лікарню Св. Миколая Першого медоб’єднання Львова госпіталізували 15-річну дівчину Кіру. Ще 15 квітня у Харкові вона у парку потрапила з двома друзями під обстріл фосфорними бомбами.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!