Вуса Франка. Біля музею у Нагуєвичах видозмінили фігуру поета

2811 0
Сама скульптура складається із шести частин за мотивами творів Івана Франка.
Фото: Богдан Лазорак

Фото: Богдан Лазорак

Фігуріу Івана Франка біля Державного історико-культурного заповідника «Нагуєвичі» оновили, домалювавши чорні вуса. Раніше вона була однотонною. Цю скульптуру виставили на огляд, тепер вона буде новою локацію для проведення етнофестивалю та інших заходів. Про це Tvoemisto.tv повідомив директор музею Богдан Лазорак.

Читайте також: У Музеї Франка у Нагуєвичах розширюють простір. Що там буде

Як розповів директор, скульптуру виготовили до 160-тої річниці від дня народження Івана Франка. Тепер її оновили, домалювали вуса і виставили на огляд.

Сама скульптура складається із шести частин за мотивами творів Івана Франка. Конструкція розкладається. Всередині неї є інші персонажі, зоерема Захар Беркут, Мавка та інші.

У серпні вона стане локацією у парку, біля сцени, де планується ЕтноФест.

Читайте також: У музеї у Нагуєвичах з'являться вулики з бджолами

Нагадаємо, що у музеї Івана Франка у Нагуєвичах висадили алею із 200 ялин і почали розширювати науково-дослідний простір. 

Музей і простір заповідника Нагуєвичі, до якого входять Садиба Франка, Літературно-меморіальний музей Івана Франка, галявина казок і простір природнього парку, є одним із найдавніших. На місці алеї колись був відомий «дуб Франка», який до цього часу не зберігся.

Літературно-меморіальний музей збудували ще у радянський час у 1986-му році. Тут відкрили підземелля музею разом з польськими партнерами, де розмістили понад 150 портретів присвячених родині Франка, посмертну маску Франка, вишиванку з Америки, яка належала його племіннику. Музей знаходиться у селі Нагуєвичі Дрогобицього району. Вартість квитка для дорослого становить 50 грн, а для дітей – 20 грн.

Христина Гоголь

Фото Богдана Лазорака

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!