Вибух газу на Замарстинівській та перші випадки обмороження. Головне за добу

1117 0
Розповідаємо коротко про головні новини за добу.

У Львові на вулиці Замарстинівській, 28 сьогодні, 13 грудня, стався вибух газу. Рух вулицею перекрили, також тимчасово не курсуватиме електротранспорт. Підрозділи провели евакуацію з верхніх поверхів, паралельно ліквідовували горіння. Троє потерпілих надихалися продуктами  горіння. Попередня причина вибуху – несправна колонка.

Читайте також: З’явилися фото з місця вибуху газу у Львові

У Львові у приміщенні видавництва «Високий Замок», що на вул. Городоцькій, 367, сталося пожежа. Горіли орбізки паперу на площі 50 кв.м. Пожежу ліквідували о 15:34 год. Постраждалих немає.

До Львова привезли новорічну ялинку, її традиційно встановили навпроти Театру опери та балету імені Соломії Крушельницької. Везли різдвяне дерево у супроводі поліції з кількома екіпажами. Висота ялинки становить 17 метрів. Цьогоріч громаді Львова її подарував мешканець села Оброшине Львівської області.

У Львові виявили перший випадок переохолодження та обмороження. В реанімацію Першого територіально-медичного об’єднання без свідомості потрапив 54-річний чоловік. Його знайшли працівники залізниці. Непритомним він лежав просто на колії. Був напідпитку.

До Львова пластуни привезли Вифлеємський вогонь миру – символ Різдва, який щороку запалюють у Вифлеємі на місці народження Ісуса Христа. З Вифлеєму вогонь відправляють літаком до Австрії, а вже звідти його поширюють скаути по всьому світу.

У Львівській міській дитячій лікарні, що на вул. Орлика, 15-річному Ярославу зробили пересадку нирки. Це перша така операція з трансплантації у Львові. Донором нирки стала бабуся юнака.
 

У Стрийському парку Львова на 67-річну жінку під час прогулянки з собакою впала гілка. Жінка перебуває в нейрохірургічному відділенні 8-ї міської лікарні Львова у стані середньої важкості, у неї переломи хребців.

Майно двох львівських ринків, «Винниківського» та «Підзамче», перейшло у власність компаній, які належать дружині депутата Львівської обласної ради від «Європейської солідарності» Григорія Козловського та його юристові і заодно депутатові Львівської міської ради Олексію Різнику. Так, згідно з реєстром нерухомості, майже всі будівлі ринку «Винниківський» перейшли у власність ПП «Галицький шлях» Олексія Різника, а будівлі «Підзамче» – ПП «Винниківський шлях» Юлії Козловської. Однієї з підстав вказано договори «про задоволення вимог іпотекодержателів за рахунок предмета іпотеки».

Читайте також: У Львові виявили перший випадок обмороження. Як діяти

Площу Галицьку у Львові встигли замостити гранітною плиткою та бруківкою на 70%. Наразі погода не дає проводити роботи надворі, водночас тривають інші. Зокрема йдеться про виготовлення вуличних меблів. Замовили близько 20 вуличних стільців та інших меблів і вже до кінця цього року все замовлення має бути готове. Їх робить та ж фірма, що виготовляла вуличні меблі для оновленої площі Коліївщини.

Цього року в Україні вперше відбувається Національний тиждень читання, який проводить Український інститут книги з 13 по 19 грудня. Мета такої ініціативи – залучити українців до читання, купівлі та дарування книжок, відвідування бібліотек, а також привернути увагу до українського книговидання та літератури, підтримати видавництва, книгарні та бібліотеки.

Гарного дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!