Видав себе за багатодітного батька. На Львівщині чоловік намагався незаконно перетнути кордон

2651 0
Щоб перетнути кордон чоловік придбав підробний документ про народження 5-річної дитини за тисячу доларів.
Фото: Радіотрек

Фото: Радіотрек

У пункті пропуску «Шегині» прикордонники Львівського загону викрили чоловіка, який видавав себе за багатодітного батька. Про це повідомили у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби. 

Як підставу для перетину кордону, в умовах правового режиму воєнного стану, 43-річний українець пред’явив свідоцтва про народження трьох дітей. Під час перевірки прикордонники встановили, що нотаріально завірена копія свідоцтва про народження 5-річної дитини містить ознаки підробки. 

Читайте також: Львівські поліцейські затримали чоловіка, що допомагав ухилянту перетнути кордон нібито на навчання

Як розповіли прикордонники, згодом чоловік зізнався, що придбав цей документ через Телеграм-канал за тисячу доларів. 

За фактом використання підробленого документа прикордонники поінформували співробітників поліції, яким і доставили його.

Нагадаємо, що за словами секретаря РНБО Олексія Данілова, чоловіків, які покинули Україну після 22 лютого без відповідного дозволу, будуть виловлювати на зворотному шляху. Вони повинні будуть пояснити, через який пункт вони покинули країну і на підставі яких нормативно-правових документів. Кожен, хто поїхав з України у «відрядження», повинен мати окремий документ від прикордонників.

Додамо, ухилянтів від мобілізації не знімають з військового обліку, вони можуть отримати повістки повторно. 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!