Видають по 1000 на день. Ще одна країна планує обмежити видачу віз росіянам

1032 0
Видачу віз до 100-200 у день планує скоротити Фінляндія.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Міністр закордонних справ Фінляндії Пекка Гаавісто заявив, що Фінляндія планує значно обмежити кількість віз для росіян та видавати їх у 10 разів менше, ніж раніше. Про це він сказав в ефірі Yle, передає Ліга. Нет.

За його словами, щодня від росіян на фінську візу надходить близько 1000 заяв. У майбутньому це число хочуть скоротити до 100-200 за день. Гаавісто розповів, що МЗС Фінляндії готує спеціальну модель: пріоритет надаватиметься заявникам, які звертаються за візою через сімейні обставини, для роботи чи навчання.

Читайте також: Польща працює над концепцією відмови росіянам у видачі віз

Глава відомства наголосив, що найважливішим було б виробити спільну позицію ЄС щодо віз для громадян рф. При цьому він нагадав, що Фінляндія може ухвалювати рішення на національному рівні, і воно обов'язково з'явиться в серпні.

Нагадаємо, що над  опрацюванням концепції, яка дозволить відмовляти росіянам у видачі віз, працює Польща. Рішення з цього питання можна очікувати в найближчі тижні. Крім того, з 11 серпня Естонія припинила впускати громадян РФ за своїми шенгенськими візами – але є винятки. А 13 серпня у данському МЗС заявили, що готові обговорювати візові обмеження для росіян у ЄС. 14 серпня президент Латвії виступив за анулювання віз тим, хто підтримує агресію Росії.


 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!