Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

1471 0
Пропонуємо добірку цікавих подій на вихідні 25-27 грудня.
Photo by Darya Tryfanava on Unsplash

Photo by Darya Tryfanava on Unsplash

Витинанки Дарії Альошкіної, портретні історії видатних митців, та майстер-класи різдвяного декору Твоє місто пропонує  добірку найцікавіших подій, які львів’яни мають змогу відвідати 25-27 грудня.

!FEST Weekend. Зимовий

Дводенне святкування Різдва для всієї сім’ї. Гості матимуть змогу послухати пісень від капели “Дударик”, випити фірмового глінтвейну, подивитись фільми, а для наймолодших відвідувачів на території працюватимуть дитячі зони з аніматорами. 

Дати: 25-26 грудня.
Вартість: безкоштовно
Адреса: Старознесенська, 24-26 вхід з, вулиця Кордуби.

Тематична екскурсія «Про що мовчать портрети?»

Екскурсія – огляд портретних історій визначних митців України: від Олекси Новаківського до Богдана Ігоря-Антонича. Організатор події: національний музей ім. Андрея Шептицького.

Дати: 25 грудня.
Вартість: дорослі - 60 грн. студенти - 40 грн. учні, пенсіонери - 30 грн.

Адреса: вул. М. Драгоманова, 42

Майстер-клас «Декорування Різдвяних пряників»

Жодне свято ще не обходилось без смачної випічки. Святкова програма, атмосфера справжньої кондитерської та смаколики - буде створено для ваших дітей. Також організатори майстер-класу обіцяють навчити дітей розпису пряників у різних різдвяних формах. 

Дата: 26 грудня.

Вартість: 200 грн. 

Для дітей: від 5-12 рр.

Адреса: вул. Остапа Нижанківського, 20.

Перший науковий театр

Подія від одного з найкращих освітніх ініціатив Львова- Lviv Open Lab. Вистава для дітей та дорослих розповість про науку “простими словами”, а хімік Микола Лехновський зацікавить навіть тих, хто далекий від цієї галузі. Це остання вистава цього року.

Дата: 26 грудня

Вартість: безкоштовно

Адреса: пр. Червоної Калини, 58.

Різдвяний JAZZ

Святковий концерт в театрі Марії Заньковецької від джазових музикантів виконають світові хіти: “Christmas song”, “Jingle bells”, “Let it snow”, “Silent night”, “White Christmas”, “Santa baby”, “Winter wonderland”, “It’s beginning to look a lot like Christmas” та інші.

Дата: 27 грудня.
Вартість: 270-640 грн.

Адреса: вул.Лесі Українки, 1.

Чайковський. Пори року

Львівський органний зал запрошує послухати музичний цикл П. Чайковського, що складається із 12 мініатюрних п’єс. Кожна з них присвячена певному місяцю в році і носить своє назву. В оригіналі програма звучить так: “Nocturne In C Sharp Minor”, що вважається класикою музики. 

Дата: 27 грудня.

Вартість: 200 грн.
Адреса: м. Львів, вул. Бандери, 8 (камерна сцена біля розписів Розена).

Виставка витинанок Дарії Альошкіної

14 грудня у Національному музеї у Львові імені Андрея Шептицького відкрилася виставка витинанок Дарії Альошкіної «Щедрик».

26 грудня, у неділю о 16:00 відбудеться кураторська екскурсія виставкою «Щедрик» від авторки витинанок Дарії Альошкіної.

Мисткині-новаторці вдалося не лише відродити давнє українське ремесло витинанки, але й перетворити його на сучасне мистецтво і представити цілому світу. Проєкт розгорнуто в головній будівлі Національного музею у Львові ім. Андрея Шептицького (просп. Свободи, 20), він триватиме до 13 січня 2022 року.

Детальніше про мисткиню читайте тут.

Підготувала Лідія Гук

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!