Київ

Вихователька, яка катувала дітей на Київщині, постане перед судом

869 0
Жінка била вихованців гіллякою та долонею.
Фото: Getty photos

Фото: Getty photos

Вихователька дитячого будинку на Київщині, яка катувала дітей, постане перед судом. Ювенальні прокурори скерували до суду обвинувальний акт за цим фактом (ч. 1, 2 ст. 127 КК України). Про це повідомили у пресслужбі Київської обласної прокуратури.

За даними слідства, обвинувачена, за домовленістю з опікуном 19 дітей, виконувала обов’язки вихователя за місцем проживання родини. Між жінкою та двома дівчатами систематично виникали непорозуміння через те, що останні  не дотримувалися встановлених нею правил проживання та не виконували її вказівки. За це останніх карали «силою». 

У січні 2023 року під час чергового конфлікту з дітьми, через неприйнятну, на її погляд, поведінку, вихователька побила лозиною дівчат 11 та 9 років. На тілі потерпілих залишилися множинні синці та садна.
 
«Таким чином, вона спричинила дітям фізичний біль, моральні страждання та тілесні ушкодження. За клопотанням прокурорів жінка знаходиться під вартою», – йдеться у повідомленні прокуратури.
 

Нагадаємо, у січні цього року, вихователька покликала 11-річну дівчину в одну з кімнат і не менше 25 раз ударила дитину долонею в різні частини тіла. Крім того, з метою залякування інших дітлахів, вона побила гілкою дев’ятирічну вихованку будинку по ногах. На тілі дівчинки виявили січені рани.

Виховательці дитячого будинку за фактом катування (ч. 1, 2 ст. 127 Кримінального кодексу) загрожує від п’яти до 10 років ув’язнення.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!