«Незаконна легалізація росіян та залізниця до Варшави». Головні події дня у Києві

665 0
Дайджест новин за 4 липня.
Київ. Фото: КМДА

Київ. Фото: КМДА

Спецслужби ліквідували канал незаконної легалізації росіян в Україні 

Служба безпеки знешкодила організоване угруповання, яке займалось протиправною легалізацією іноземців в нашій державі. Його клієнтами були громадяни росії та країн з підвищеною терористичною загрозою з Близького Сходу і Центральної Азії. Учасники схеми «гарантували» іноземцям видачу посвідок на тимчасове або постійне проживання в Україні, а також посвідчення біженців. 

Вартість послуг зловмисників становила від 10 до 15 тисяч доларів з людини, в залежності від країни походження, типу документа і термінів його оформлення.

Наразі вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 

Викриття грабіжників 

Державне бюро розслідувань викрило злочинне угрупування, яке скориставшись воєнним часом, пограбувало одне із київських відділень Держспецзв’язку на 90 мільйонів гривень. 

«Група осіб, у тому числі колишні правоохоронці, на початку березня поточного року, скориставшись воєнним станом та обстрілами прилеглої до відділення території, проникла до приміщення Державного підприємства спеціального зв’язку та викрала з поштових відправлень ювелірні вироби із золота та срібла, а також готівку на загальну суму близько 90 мільйонів гривень. Наразі троє осіб затримано», – пояснюють у відомстві. 

Міжнародні відносини

Прем‘єр-міністр Швеції Магдалена Андерссон побувала в Бучі та Бородянці. За словами голови Київської обласної військової адміністрації, делегація відвідала місце масового поховання людей, яких вбили та закатували росіяни, біля храму Святого Апостола Андрія Первозванного в Бучі. Також прем‘єр-міністр на власні очі побачила зруйновані та пошкоджені після «руського миру» будинки в Бородянці. 

Міжнародне сполучення

Столиці України та Польщі планують обʼєднати швидкісною залізницею. Цей проєкт оцінюють в 1,2 млрд доларів. Відповідний проєкт міститься в Плані відновлення України.

Ремонт доріг 

У Києві завершили поточний ремонт Володимирського узвозу й повністю відновили транспортний рух вулицею. 

Виставка дитячих малюнків

9 липня  в київському метро, на станції «Золоті ворота» відкриється проєкт «Діти. Війна. Майбутнє». Це виставка дитячих малюнків, створених під час війни в Україні. 

В експозицію увійшли 300 дитячих малюнків. Діти малюють не тільки війну – ракети, літаки чи вибухи, що бачать навруги себе, але й свої відчуття і емоції, а також близьких – батьків, улюблених тварин та навіть іграшки.

Безкоштовний кінопоказ для вимушених переселенців 

У вівторок, 5 липня, о 15:00, у кінотеатрі «Ліра» відбудеться безкоштовний кінопоказ для родин переселенців. Демонструватимуть кіномюзикл «Трубач». Режисер мюзиклу – Анатолій Матешко. Тривалість – 80 хв. 

На покази запрошують родини вимушених переселенців, які зараз перебувають у Києві.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!