Вимушені переселенці з-під Києва відкрили у Львові віконечко «Кіт» з пирогами. Фото

69910 0
Пироги із вишнею, яблуками коштують орієнтовно 30 гривень, а пиріг із сиром та шпинатом – 35 гривень.
Фото: Іван Станіславський

Фото: Іван Станіславський

Сергій з Ірпеня та Іван з Бородянки відкрили у центрі Львова, на вулиці Руській, 3 віконечко, де пригощають кавою, галетами та пирогами за власним рецептом. До війни Іван працював баристою, а Сергій вів кулінарний блог, саме йому належить ідея робити пироги. Після окупації київських передмість хлопці були вимушені переїхати до Львова. 

«Коли ми сюди приїхали, то шукали роботу, але нічого не могли знайти. Мали при собі деякі гроші. Могли жити у Львові кілька місяців, нічого не роблячи або щось собі придумати. Вдома ми втратили все, що могли. Чому б не ризикнути – вирішили почати свою справу», – розповідає Іван. 

Заклад «Кііт» отримав назву на честь Сергієвого кота, якого також привезти до Львова.

На кухні Іванові допомагає Дарина з Ніжина.

Читайте також: Пам’ятник мародерству. Під російським консульством у Львові влаштували спеціальну акцію 

Підприємці змогли орендувати віконце на вулиці Руській усього на два місяці. Саме на стільки їм вистачило грошей. Надалі доля закладу повністю залежить від того, чи сподобаються львів’янам ці пироги.

Пироги із вишнею, яблуками коштують близько 30 гривень, а пиріг із сиром та шпинатом – 35 гривень.

Іван Станіславський

Фото автора

Цей матеріал опубліковано за підтримки Європейського фонду за демократію (EED). Його зміст не обов’язково відображає офіційну позицію EED. Інформація чи погляди, висловлені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю його авторів.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!