Вимикати через борг неприпустимо. У Львові перевірять будинки, які досі відключені від газу

1181 0
Причини щодо відключення є різні: 50% будинків відключені через борги, а 50% – з технічних причин.
Фото: Рівнегаз

Фото: Рівнегаз

У Львові зростає кількість повідомлень щодо відключень будинків від газу, які надходять на Гарячу лінію міста. Нині залишаються будинки, які вже кілька тижнів без газопостачання. Через це наступного тижня відбудеться робочий виїзд за участю представників управління надзвичайних ситуацій та поліції, аби перевірити будинки, які досі відключені.

Так, станом на ранок вчора було 38 будинків, відключених від газу, днем раніше  їх було 30. Причини щодо відключення є різні: 50% будинків відключені через борги, а 50% – з технічних причин.

«Ми кожен день моніторимо причини відключення від газу, скільки днів триває відключення і комунікуємо з керівництвом ПАТ «Львівгаз», щоб вони оперативно ліквідовували аварійну ситуацію, якщо така є», – цитує заступницю міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірину Маруняк пресслужба ЛМР.

Читайте також: Чи можуть львів'яни уникнути зростання ціни на доставку газу. Роз'яснення

За її словами, із цього приводу вже зверталися у профільні міністерства, правоохоронні органи, щоб вони відреагували і вплинули на «Львівгаз». Також запрошували на засідання виконкому і просили не паралізувати життя людей. Є будинки, які відключені не з технічних причин, а через борги. Наступного тижня їх мають перевірити спільно з управлінням надзвичайних ситуацій та поліцією

Відключення через борги, додає чиновниця, є неприпустимим. За її словами, якщо у мешканця будинку – борг, то, згідно з вимогами чинного законодавства, ПАТ «Львівгаз» має скерувати попередження про добровільну сплату боргу, може скласти графік розтермінування погашення заборгованості. Якщо людина не сплачує добровільно і не складає графіку розтермінування, тоді подати заяву до суду.

«Лише за рішенням суду і через виконавчу службу стягувати заборгованість, а не відключати цілий будинок від газу», – додала вона.

Читайте також: Як у Львові подати показники за воду, газ і світло, не виходячи з дому. Інструкція 

Нагадаємо, що мешканці Львова вже і раніше скаржилися на відключення газу. За інформацією міськради, деякі помешкання залишалися без газопостачання понад 2 дні. У «Львівгазі» у коментарі Tvoemisto.tv тоді таку ситуацію пояснили проведенням регламентних робіт, коли без припинення подачі блакитного палива обійтися неможливо. Завершити перевірки планували до вересня.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!