Випадки штаму Дельта на Львівщині та нова автостанція біля аеропорту. Головне

9650 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або що могли проспати.
ілюстративне фото: Файне місто

ілюстративне фото: Файне місто

Найбагатші громади. Славська, Львівська, Пустомитівська, Солонківська, Мурованська, Стрийська, Зимноводівська, Підберізцівська, Червоноградська, Жовтанецька територіальні громади виявились найуспішнішими за підсумками першого півріччя. Проте, у бюджетах 20 територіальних громад ще бракує коштів на виплату заробітної плати у бюджетній сфері.

Перемога Павла Коростильова. Львів’янин Павло Коростильов став четвертим на Олімпійських іграх у стрільбі з пневматичного пістолета. Загалом, у фінал вийшли 8 спортсменів, які показали кращий результат, серед яких і львів’янин.

Бронза дзюдоїстки. Володаркою першої нагороди на Олімпіаді-2020 у Токіо стала українська дзюдоїстка Дар’я Білодід, яка завоювала «бронзу» у вазі до 48 кг. Вона стала першою в історії українською дзюдоїсткою, яка пройшла у півфінал турніру з дзюдо. У 1/4 фіналу українка перемогла представницю Португалії Катаріну Косту, завдяки чому здобула можливість поборотися за медаль.

Штам Дельта на Львівщині. Три випадки захворювання на коронавірус, викликаний небезпечним штамом Дельта, підтвердили на Львівщині. Результати аналізів ще трьох пацієнтів, яким також підозрюють коронавірус цього штаму, ще досі не відомі. Двоє людей, яким виділили штам коронавірусу Дельта, повернулися з Великобританії, а одна – з Росії. Пацієнти зараз проходять стаціонарне лікування в обласній інфекційній лікарні, хоча їхній стан з позитивною динамікою і їх готують до виписки.

Автостанція біля аеропорта. У Львівському аеропорту, поблизу старого терміналу, планують облаштувати автостанцію. Львівський аеропорт є великим хабом Західної України. Він працює щонайменше на шість українських областей. Люди до Львова їдуть автобусами, поїздами, тому дуже важливо налагодити зручне сполучення з аеропортом. Облаштовувати автостанцію біля старого терміналу планують наступного літа.

Нові мурали Львова. На кількох енергооб’єктах Львова, зокрема, на вулицях Стуса, Медовій, Жовківській, Караджича, Пекарській, Володимира Великого та Нижанківського з’являться нові мурали. Їх створить вуличний художник Андрій Буняк у рамках спільного проєкту з ЛКП «Львівобленерго». Загалом у планах створити 7 муралів, які нестимуть певну соціальну ідею.

Де поплавати у відкритих басейнах. Адреси, графіки роботи, вартість та фото відкритих басейнів. Серед них – басейни у різних точках Львова, а також неподалік міста - у селі Гамаліївка, Пустомитівського району.

Призові фонди для олімпійців. Львівщина передбачила грошові нагороди для олімпійців. Першу з них отримає львів'янин Павло Коростильов, який став четвертим у стрільбі з пневматичного пістолета з 10 метрів на Олімпійських іграх в Токіо. Зокрема, він отримає 100 тисяч гривень. За І місце олімпійці отримають 300 тис. грн, за ІІ місце – 200 тис. грн, за ІІІ місце – 150 тис. грн, за ІV місце – 100 тис. грн, за V місце – 75 тис. грн, за VI місце – 50 тис. грн. Тренери отримають 50% від зазначеної суми, відповідно до місця.

Пожертва на реставрацію. Сестри Свято-Покровського жіночого монастиря студійського уставу просять небайдужих у пожертві на реставрацію фасадів храму Всіх Святих, що на вул. Вічевій. Загальна вартість реставраційного проєкту складає 15 млн грн. Це непосильна сума для монастиря.

Гарного дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!