Випускниця ліцею на Львівщині отримала 200 балів з історії. Її вчитель загинув на війні з росією

6894 0
Такому високому результату з національного мультипредметного тексту випускниця завдячує своєму вчителю Івану Макару.
фото: голос прикарпаття

фото: голос прикарпаття

Випускниця Стрілківського ліцею, що на Самбірщині, Юлія Макаревич показала найвищий рівень знань з історії під час цьогорічного ЗНО. Дівчина отримала 200 балів. Такому високому результату з національного мультипредметного тексту випускниця завдячує своєму вчителю Івану Макару, який загинув на війні з росією. 

«Іван Макар – Герой, який у перший день повномасштабної війни пішов захищати рідну державу. Загинув на Луганщині. Без батька залишилися двоє маленьких синів. Осиротіла і школа, у якій він навчав. Але пам’ять про Івана Макара – жива. Про це свідчать блискучі результати і добрі слова його учнів. Усі справи наших Героїв житимуть. У своїх щоденних клопотах не маємо права підводити їх», повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Читайте також: Стало відомо, скільки часу абітурієнтам чекати на результати мультитесту

До 24 лютого їй та одногрупникам викладав предмет педагог Іван Макар. З перших днів повномасштабного вторгнення росії він став на захист України, полишивши уроки історії. Воїн загинув у березні 2022 року, обороняючи місто Попасну, що на Луганщині. 

«Історія України – 200 балів. Немає слів… Це все завдяки Герою Івану Ігоровичу, який загинув за Україну. Я йому вдячна до кінця життя. Його уроки були дуже цікавими. Він викладав матеріал так, що кожен з нас був захоплений нашою славною історією... Щобільше – ми йому дуже довіряли, ділилися з ним, як з найкращим другом. В кожному з нас він виплекав патріотизм. За це ми йому безмежно вдячні», – каже Юлія «Голосу Прикарпаття».

Нагадаємо, що львівський випускник Артем Краєвський не припустився жодної помилки в мультипредметному тесті. Хлопець навчався у класичній гімназії при ЛНУ імені Івана Франка. Він набрав максимальні 600 балів за підсумками тестів з української мови, історії України та математики.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!