До Львова переїхав виробник пожежної техніки з Чернігівщини

2825 0
До повномасштабного вторгнення росії підприємство виготовляло близько 200 пожежних та 250 сільськогосподарських машин на рік.
фото івана станіславського/твоє місто

фото івана станіславського/твоє місто

Із початком активних бойових дій промислова компанія «Пожмашина» з Чернігівщини, що є лідером пожежної техніки в Україні, евакуювала потужності до Львова. Вона розпочала свою діяльність ще в 1927 році і з тих пір сформувала широку лінію техніки, якої потребують рятувальники під час ліквідації надзвичайних ситуацій. Як повідомив у коментарі Tvoemisto.tv власник «Пожмашини» Олег Авер’янов, рішення про релокацію було непростим. 

Читайте також: Релоковані на Львівщину підприємства можуть отримати мікрогранти. Що пропонують 

За його словами, за останні 6 років у розвиток виробництва на Чернігівщині інвестували понад 10 мільйонів доларів. Саме там створили потужне європейське виробництво з замкнутим циклом. 

Читайте також: На Львівщину переїжджає один з найбільших в Україні виробник матраців

«Щоб знизити ризики, ми вирішили переїхати до Львова. Перевезли близько 40% підприємства, це приблизно 25 вагонів обладнання – 100% виробництво сільськогосподарської техніки і часткове збірне виробництво пожежної техніки», – пояснює він.

 

Нині ж лінію виготовлення сільськогосподарської техніки повністю залишать у Львові. Також тут виготовлятимуть вантажні автомобілі. Окрім цього, до роботи у місті мають залучити орієнтовно три сотні працівників.

«Після нашої перемоги ми плануємо залишити два заводи: один у Львові, інший на Чернігівщині. У Львові вироблятиметься сільськогосподарська техніка та вантажні автомобілі. Близько 100 працівників перевезли із собою – це управлінці і частково робітничі працівники – для того, щоб налагодити тут виробництво. Надалі плануємо близько 300 людей брати на роботу: як львів’ян, так і вимушено переміщених осіб», – додає власник компанії.

До повномасштабного вторгнення росії в Україну підприємство виготовляло близько 200 пожежних машин та 250 сільськогосподарських машин на рік. Сьогодні, за словами Олега Авер’янова, держава повинна піклуватися про відновлення промисловості в Україні.

«Якщо промислова компанія «Пожмашина» виграє тендер на 1 мільярд гривень, то ми платитиме близько 3 мільйонів заробітної плати українцям, близько 100-150 мільйонів гривень податків. Також закуповуємо українських  комплектуючих на 300-400  мільйонів гривень», – говорить він.

Аби пережити кризу, компанія «Пожмашина» планує продаж у країни Євросоюзу: до Польщі, Чехії, Румунії та Болгарії, а також власник підприємства сподівається, що держава розпочне відродження власного виробника.

Нагадаємо, що від початку повномасштабної війни на Львівщину переїхало 147 підприємств з регіонів, де ведуться активні бойові дії. Зокрема, релокувалася сюди компанія MatroLuxe, яка є одним з найбільших в Україні виробників матраців, м’яких та корпусних меблів. Раніше головний офіс та виробництво розташовувалися у Дніпрі. Також після нападу рф на Україну свій бізнес на Львівщину перемістив виробник натуральної кави – Gemini Espresso. За декілька місяців до війни компанія, яка розташована була у Броварах на Київщині, оновила свій виробничий парк, додала декілька ліній по фасуванню порційної кави і налагодила виробництво пакетованого чаю. Загалом більш ніж сотня вже запустили виробництво у Львівській області. 

Соломія Байдака

Фото Івана Станіславського/Твоє місто

Цей матеріал опубліковано за підтримки Європейського фонду за демократію (EED). Його зміст не обов’язково відображає офіційну позицію EED. Інформація чи погляди, висловлені у цьому матеріалі, є виключною відповідальністю його авторів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!