Вистава львівського режисера увійшла у шорт-лист міжнародного фестивалю

1613 0
«Осінь на Плутоні» показали у Кракові.

Проєкт незалежного львівського режисера Сашка Брами «Осінь на Плутоні» увійшов до шорт-листа VII Міжнародного фестивалю українського театру «Схід – Захід», що розпочався 17 серпня у Кракові в Польщі.

Цьогоріч фестиваль презентується у форматі «театру у кіно» та онлайн. За підтримки Українського інституту польським глядачам покажуть записи п'яти сучасних українських театральних вистав, обраних Фундацією Масових Видовищ (Fundacja Widowisk Masowych) та Українським інститутом.

Відеоверсію вистави «Осінь на Плутоні» відзняли упродовж червня та липня 2020 року. Після показу в кінотеатрах Кракова вистава буде доступною для перегляду онлайн впродовж 24 годин. Переглянути її можна буде 22 серпня на ютуб- сторінці фестивалю.

Читайте також: Мистецтво на карантині. Які вистави в львівських театрах можна подивитися онлайн

Також у Польщі покажуть вистави «Погані дороги» Наталії Ворожбит, «Схід-Захід» Київського театру «Актор», створену за п'єсами, написаними підлітками зі Східної та Західної України (режисерка – Влада Бєлозоренко), моновиставу «Анігіляція» Totem Dance Group (режисерка – Крістіна Шишкарьова, хореограф і виконавець – Ярослав Кайнар), «Alpha» від n'Era Dance Group (режисер і хореограф – Владислав Детюченко).

Довідка:

Перфоманс «Осінь на Плутоні» заснований на розповідях мешканців геріатричного пансіонату Львова про самотність та старість. Він створений на перетині документалістики, перформативних практик та лялькового театру. Проєкт втілив незалежний режисер Сашко Брама та команда митців. Прем’єра вистави відбулась на початку 2017-го року у Львівському академічному драматичному театрі імені Лесі Українки та була представлена на різних  театральних заходах в Україні та закордоном.

 

 

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!