Виставка спортивних писанок у Львові. Де подивитися

1863 0
Сьогодні, 7 квітня, у Львові в університеті фізичної культури відрили виставку унікальних великодніх писанок, тематика яких поєднує традиційний розпис та олімпійську спортивну символіку.

Як інформує прес-служба міськради, виставку «Олімпійська писанка-2015» відкрив чемпіон Олімпійських ігор з кульової стрільби у Пекіні, львів’янин Олександр Петрів. Спортсмен також увійшов до конкурсного журі, яке наприкінці місяця обере найкращу роботу. Як розповів олімпійський чемпіон, у дитинстві він фарбував крашанки цибулевим лушпинням,  нині ж його вразив символізм на писанках.

На виставці представлено близько ста робіт. Цьогоріч у конкурсі взяли участь не лише діти та студенти, креативність у декоруванні пасхальний яєць вирішили проявити і професійні майстрині. Розширились і географія конкурсу. До експозиції увійшли роботи із Львівської, Волинської, Івано-Франківської, Закарпатської областей. Організатори також очікують на писанки з Дніпропетровщини та Миколаївщини.

Організатори конкурсу не обмежували учасників у творчості, тож на виставці представлені яйця різного розміру, оздоблені різними матеріалами та виконані у різній техніці. Дехто прислав на конкурс навіть композиції з кількох писанок. Найкращу роботу у експозиції визначить журі, до складу якого увійшли митці-професіонали. В університеті фізкультури виставку експонуватимуть до 24 квітня, відвідати її та проголосувати за найкращу роботу можуть усі охочі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!