Вийшла з коми. Як почувається 10-річна дівчинка, яка постраждала у ДТП в Рудках

2983 0
Стан дівчинки залишається стабільно важким, проте з позитивною динамікою.
фото: юлія фабіровська

фото: юлія фабіровська

10-річна дівчинка, яка на початку вересня постраждала в ДТП в Рудках, коли фура зі щебенем влетіла у крамницю та забрала життя трьох людей, досі перебуває в реанімації Львівської міської дитячої лікарні на вул. Орлика, але вже не в комі. Її стан залишається стабільно важким, проте з позитивною динамікою. Про це Tvoemisto.tv розповіли у дитячій лікарні.

Читайте також: У Рудках, що на Львівщині, фура в'їхала у магазин. Є загиблі

«Минулого тижня 10-річна пацієнтка опритомніла. Зараз її стан стабільно важкий, але з позитивною динамікою. Вона реагує на більшість звернень – стискає руку, киває головою, розуміє питання. Дівчина все ще перебуває в реанімації, але, думаємо, її стан щоразу покращуватиметься», – зазначили в лікарні.

Старша 15-річна дівчинка, яка також постраждала в ДТП, почувається значно краще. Ще деякий час вона перебуватиме в медзакладі, отримуватиме лікування, оскільки в неї пошкоджений хребет.

Як зазначили в лікарні, цього тижня збиратимуть консиліум, аби вирішити, яким буде її подальше лікування та реабілітація.

Читайте також: Без свідомості, але не в комі. Медики розповіли, як почуваються діти після ДТП у Рудках

Нагадаємо, аварія сталася 3 вересня, на вулиці Самбірській у місті Рудки Самбірського району. Вантажівка «Рено», що перевозила щебінь, виїхала на тротуар, збила електроопору та в'їхала у продуктовий магазин. Помер 36-річний водій вантажівки та двоє дорослих пішоходів. За життя двох дівчаток, яких завалило уламками стіни магазину, нині боряться львівські медики. У старшої дівчинки позитивна динаміка, скоро вона зможе знову ходити, а ось менша тривалий час перебуває в реанімації, раніше її годували через зонд і була в комі.

Ольга Шведа


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!