На правах реклами

Як убезпечитися від коливання цін на криптовалюту та що таке ф'ючерсна торгівля

2517 0
Зазвичай під час високого коливання цін на криптовалюти інвестори намагаються знайти найменш ризиковані способи торгівлі або криптоінвестування. Зі свого боку, якщо на рахунку є криптовалюта, біржа надає можливість залишити її на депозиті під відсотки навіть у спокійні часи. Втім, досвідчені трейдери у якості альтернативи переважно звертаються до торгівлі ф'ючерсними контрактами.

Що таке ф'ючерсна торгівля

Зазвичай українські біржі криптовалют дотримуються стандартних умов. Криптовалютний ф’ючерсний контракт – це контракт, який укладається між двома особами (користувачами певної біржі криптовалют), у якому зазначено строк здійснення кінцевої операції (купівлі або продажу активу), а також вартість, за якою буде укладено угоду. Таким чином, у широкому розумінні подібна послуга дійсно більше підходить досвідченим криптотрейдерам, які розуміються на ринку та вміють прогнозувати ціну.

Вийняток на сучасному ринку – біржа криптовалют WhiteBIT, оскільки платформа віднайшла спосіб, як зробити торгівлю ф’ючерсними контрактами доступною і для менш досвідчених трейдерів. Втім, вона може стати у пригоді й про трейдерам, які добре розуміються на спотовому ринку і бажають підстрахувати свої операції на ф’ючерсному ринку.

Механіка торгівлі ф'ючерсними контрактами на WhiteBIT

Стандартна біржа криптовалют в Україні та світі, як зазначалося вище, пропонує своїм користувачам укласти угоду із чітко оговореними кінцевим строком та ціною контракту.

Безстрокова ф'ючерсна торгівля, яку надає українська криптовалютна біржа WhiteBIT, – це аналогічне укладання угоди, за вийнятком того, що тут вона не матиме кінцевого строку та вартості. Так, користувач має більше шансів для вигідного укладання своєї угоди та створення сприятливих умов для виходу зі збиткових угод.

Криптовалютна біржа дає можливість відкривати на ф'ючерсному ринку short-позиції. Тобто уявімо, що вартість на актив змінилася і трейдер розуміє, що врешті-решт може вийти з угоди зі збитками, чи потерпає від збитків вже зараз. Біржа криптовалют WhiteBIT дає можливість відкрити необмежену кількість коротких позицій із кредитними грошима (кредитним плечем) до 20х. Тобто продати якусь кількість власних активів, збільшену у 5 чи 20 разів.

Важливим фактором у цьому випадку є й те, що у таких угодах відбувається орієнтація на актуальну вартість криптовалюти на ринку. Тобто українська біржа криптовалют WhiteBIT впровадила спеціальний механізм, що контролює вартість безстрокових ф'ючерсних контрактів з орієнтацією власне на спот-ринок. Відтак, подібні угоди на цій платформі можуть бути більш вигідними, ніж на інших платформах.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!