Wizz Air з 1 травня почне літати та Житомир дозволить роботу перукарень. Головне за ніч і минулу добу

21792 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Zaxid.net

Фото: Zaxid.net

Коронавірус – Львів – Київ. Львівські депутати не підтримали звільнення 180-ти працівників Львівської міської ради. За це рішення проголосували лише п’ятеро депутатів.

Також стало відомо, що якщо уряд зніме обмеження на роботу дитячих садків, у Львові вони працюватимуть усе літо«Те, що садки влітку не будуть закриті, це 200% гарантії. Тобто, якщо знімаються карантинні обмеження на роботу садків, то вони у Львові працюватимуть усе літо», – заявила заступниця міського голови з гуманітарних питань Галина Слічна.

На Львівщині за добу у 13 нових пацієнтів позитивний результат тесту на коронавірус – разом 371. Вилікувалося – 58 осіб, померло 13 осіб.

Читайте також: Чи достатньо захищені медики від Covid-19. Онлайн-дискусія «Твого міста»

Загалом в Україні за добу 410 нових хворих на коронавірус. Загальна кількість 9410 пацієнтів. Зростає позитивне співвідношення тих, хто одужав – 992, над померлими від COVID-19 – 239 особи. Антилідери все ті ж: Чернівецька область (1429), місто Київ (1298), Івано-Франківська (783), Тернопільська (664) області.

Прем’єр Денис Шмигаль каже, що до нього надходять численні прохання про пом’якшення карантину, проте піти на таке уряд поки не може. За його словами, в Україні запроваджений так званий адаптивний карантин із переходом до нових соціальних норм життя, як це робить більшість країн, зокрема Чехія та Польща.

Разом з тим, у Житомирі з п’ятниці, 1 травня, послаблять карантинні заходи, які були введені через коронавірус. У місті відновлять роботу перукарні, заклади і ринки за умови дотримання заходів безпеки. «З 1 травня буде дозволено надання послуг перукарнями за попереднім записом і не більше одного відвідувача на 15 кв. м. площі або при наявності фізично відокремленого робочого місця», – кажуть у Житомирській міськраді.

Туристична галузь. Кабмін оцінює втрати імпорту та експорту туристичних послуг від пандемії коронавірусу у 1,5 млрд доларів. Розроблено законопроєкт, яким, зокрема, пропонують: 1) звільнити операції з надання туристичних послуг від сплати: податку на додану вартість; податку на прибуток та ЄСВ; земельного податку та податку на нежитлову нерухомість; 2) скасувати туристичний збір до кінця 2020 року і 3) ввести податкові пільги на оплату оренди та землю державної та комунальної власності.

Читайте також: Карантинні закупівлі і захист лікарів. На що витрачають бюджетні кошти лікарні у Львові

Потрібний закон, особливо для Львова та області, за умови, якщо він таки буде прийнятий і при цьому не обросте величезною кількістю поправок, які знівелюють його зміст.

Wizz Air відновлює польоти. Угорський лоукостер Wizz Air з 1 травня розпочне польоти зі столиці Австрії, на першому етапі за п’ятьма напрямками. Компанія літатиме до Дортмунда (Німеччина), Салонік (Греція), Лісабона (Португалія), Осло (Норвегія) та Ейндховена (Нідерланди).

Окрім того, з Лондона літаки компанії будуть літати в Лісабон у Португалії, Будапешт в Угорщині, Братиславу у Словаччині та Белград у Сербії. Крім того, попередній продаж квитків доступний до Тель-Авіву в Ізраїлі, Кошице у Словаччині, а також на вісім міст в Румунії, але не до столиці країни – Бухарест. Ще один маршрут – курортний іспанський острів Тенеріфе.

Загалом компанія готується відновити польоти за 20 напрямками. України серед них поки що немає. Рейси виконуватимуть не щодня, а двічі-тричі на тиждень. 

Британія – Греція – Естонія. У Британії зросла кількість померлих від коронавірусу, але число нових випадків падає – відповідно 586 (днем раніше було 360) та 3996 (раніше 4310 випадків).

Читайте також: Водойми та ознакування дерев. Львів затвердив природоохоронні заходи на 2020 рік

Греція буде виходити з карантину в три етапи – з 4 травня до середини червня. 4 травня – дозволять відкрити невеликі роздрібні магазини і перукарні. Також буде скасована система SMS для виходу за межі будинку. Наступного понеділка також буде знято обмеження на пересування в межах префектури проживання. 11 травня старшокласники зможуть повернутися в класи, і усі роздрібні магазини знову відкриються, а 17 травня церквам буде дозволено відновити богослужіння. 18 травня відкриються школи для молодших класів середньої школи. Торгові центри, кафе і ресторани (тільки з виходом на вулицю) повернуться до роботи 1 червня.

А Естонія відкриє музеї під відкритим небом та дозволить спортивні заняття у малих групах на свіжому повітрі. При цьому, учасників занять зобов’язуть дотримуватися дистанції та дезінфікувати інвентар після кожного використання.

Читайте також: Як львівські школярі завершуватимуть навчальний рік

Заробітчани. Після скандалу з тим, що українських заробітчан не відпускають на сезонні роботи у Фінляндію в уряді заявили, що готові розглядати запити від українських робітників, які хочуть виїхати за кордон, але прийматиме рішення точково, виходячи з поточної епідемічної ситуації в тій чи іншій країні.  «В умовах поширення пандемії будь-яка подорож – це наражання на небезпеку захворювання, особливо, коли ця подорож здійснюється літаком», – каже міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Саакашвілі не буде віцепрем’єром. Оскільки голосів на його проходження в Раді немає, то Міхеілу Саакашвілі пропонують увійти до Національної ради реформ. Сам же Саакашвілі анонсував голосування щодо свого  призначення 30 квітня. Разом з тим, «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що цього питання у порядку денному Ради немає.

Життя відновлюється. Весна квітне, Європа послаблює обмеження, в Україні ще трошки і теж. Однак небезпека ще минула і зараз навіть ще більше потрібно себе берегти. Гарного Вам дня!

А Tvoemisto.tv сьогодні о 16:00 проведе онлайн-дискусію на тему чи достатньо захищені медики від Covid-19. На неї запрошені головні лікарі медзакладів Львова, чиновники ЛОДА і Львівської міськради та волонтери. Переглянути її можна на нашому Youtube-каналі, сайті та Fb-сторінці.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!