Як безкоштовно підготуватися до ЗНО. Перелік онлайн-курсів та вебінарів

9340 0
Курси містять відеоуроки або ж тестові завдання, на основі яких можна вивчити матеріал до ЗНО з математики, української мови, історії тощо.
фото: unsplash.com

фото: unsplash.com

Онлайн-школа Mathema

Сьогодні завершується реєстрація на пробне ЗНО 2021. Водночас реєстрація на основну сесію розпочнеться вже через два тижні, 1 лютого, і триватиме до 5 березня. Часу на те, аби підготуватися, залишається не так багато, тому пропонуємо перелік онлайн-ресурсів, де можна самотужки вивчити матеріал, необхідний до складання ЗНО. 

Онлайн-школа Mathema створила безкоштовний курс для підготовки до ЗНО/НМТ з математики. Він допомагає освіжити в памʼяті шкільну програму та заповнити прогалини в знаннях. На платформі Mathema працюють кваліфіковані викладачі, які мають досвід в підготовці учнів до ЗНО/НМТ, ДПА та контрольних робіт з математики.

Уроки проходять на YouTube і доступні з будь-якого пристрою, який підключений до інтернету. Курс є інтерактивним, тому учні можуть спілкуватися з вчителем через коментарі, залишати свої уточнення і запитання. Він розпочався ще 15 листопада, однак всі уроки зберігаються в записі для повторного перегляду. Тому діти можуть займатися тоді, коли зручно і розпочати коли завгодно.

Також курс включає домашні завдання після кожного уроку, які можна розвʼязувати на інтерактивній платформі. Уроки відбуваються двічі на тиждень. Діти вивчають тему та можуть перевірити попередню домашню роботу.

Щоб розпочати навчання на курсі, потрібно перейти за посиланням на сайт Mathema і натиснути кнопку «Зареєструватися». Також ви можете підписатися на чат-бот у Viber чи Telegram, щоб перед кожним уроком отримувати сповіщення та посилання на заняття.

EdEra

На сайті EdEra є одразу кілька варіантів підготовки до ЗНО. Наприклад, курс Математика. Просто, щоб кожен міг не лише зацікавитись цією наукою, зрозуміти, що математика може бути під силу, а й успішно скласти ЗНО.

Ізі ЗНО. Англійська мова – курс, що складається з 8 модулів.

«Меми. Мемчики. Мемаси. Більше мемів! А як же ЗНО? Яке ЗНО??? Та це аж влітку! А якщо ми скажемо, що можна готуватися до ЗНО разом з мемами, серіалами та фільмами? Онлайн-курс «Ізі ЗНО. Англійська мова» – і ти повністю готовий(а) до ЗНО з англійської. Швидко і якісно», – йдеться в описі курсу.

EdEra та «Освіторія» створили онлайн-курс «Автостопом по біології». Він допоможе підготуватися до ЗНО, а також доведе, що наука – це дійсно цікаво та навіть весело. Автори курсу, Влад та Аня, допоможуть розібратися у найскладніших темах ЗНО. Це, зокрема, цитологія і основи молекулярної біології, генетика, ботаніка і фізіологія людини.

На вас чекають живі приклади, зрозумілі візуалізації, конспекти до кожної теми та тестові запитання, побудовані на реальних завданнях ЗНО.

Читайте також: Три тижні карантину з користю. Підбірка безкоштовних освітніх платформ

Курс «Лайфхаки з української літератури» має допомогти простежити історію розвитку мистецтва слова від фольклору й перших писемних пам’яток до сучасної української літератури, опанувати базові теоретико-літературні поняття та виробити навички аналізу художніх творів. Він складається з 15 лекцій та розрахований на 5 тижнів.

Be Smart

Проєкт Be Smart від освітньої платформи EDUGET містить понад 2 тисячі відеоуроків та понад 11 тисяч тестів. Тут є курси з восьми предметів: українська мова та література, фізика, хімія, географія, історія України, математика, фізика, біологія.

Prometheus

На онлайн-платформі Prometheus є п’ять окремих курсів для підготовки до тестів з української мови та літератури, історії України, англійської і з математики (2). 

Курс «Українська мова та література. Підготовка до ЗНО» покликаний допомогти всім охочим вступникам поглибити та закріпити набуті знання із шкільного курсу української мови та літератури. Цей курс розрахований не на вивчення української мови та літератури як такої, а на допомогу вам саме у підготовці до ЗНО. Він містить необхідні для підготовки відомості, теми та матеріали.

Курс «Історія України. Повний курс підготовки до ЗНО» стане у пригоді всім, хто прагне закріпити набуті знання шкільної програми з історії України та підготуватись до ЗНО й ДПА. Курс розбито на теми, які відповідають програмі ЗНО та охоплюють історію України від заселення території до подій сучасності.

Онлайн-курс «Математика. Підготовка до ЗНО» покликаний закріпити знання з базового шкільного курсу математики. Завдяки послідовному викладанню тем слухачі зможуть самостійно підготуватися до успішного складання ЗНО та ДПА. Особливо корисним він буде мешканцям тимчасово окупованої території Криму та окремих районів Донецької та Луганської областей.

Курс «Готуємось до ЗНО з англійської разом з могилянцями» розрахований не на вивчення англійської мови як такої, а на допомогу саме у підготовці до ЗНО. Він містить необхідні відомості, рекомендації та матеріали для успішної підготовки до тестування.

«Підготовка до ЗНО з математики: лайфхаки від Могилянки» стане в пригоді кожному, хто готується до ЗНО чи то самостійно, чи з репетитором, чи відвідує курси з підготовки до ЗНО. Наше завдання – не замінити вашу підготовку, а доповнити її якісними прикладами та акцентами, на що слід звернути увагу в першу чергу під час опанування різних розділів математики.

iLearn

Це проєкт Освіторії. Під час реєстрації на iLearn ви створюєте гейміфікованого героя. Згодом за проходження тестів, завдань та вебінарів ви будете отримувати електронні монети Вчибакси. На віртуальних заняттях можна ставити запитання викладачу в коментарях, спілкуватися з однолітками та опановувати теми ЗНО.

Окрім того, на сайті є розділ з тестами, за успішне проходження яких теж можна отримати Вчибакси.

ЗНО Клуб

На освітньому порталі ЗНО Клуб можна знайти теоретичні та практичні матеріали з усіх предметів, які є на тестуванні. Також тут є новини про ЗНО, платформа з онлайн-тестами, інформація про українські виші та форум з 20 тисячами зареєстрованих користувачів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!