Як ефективно організувати свій час. 7 простих порад

42232 2
Скрізь і все встигнути неможливо. Але, правильно організувавши свій день, можна зробити набагато більше, ніж завжди. Tvoemisto.tv підготувало кілька порад, які допоможуть вам ефективно розпоряджатися своїм часом.
www.sentientdevelopments.com

www.sentientdevelopments.com

Досконалості – ні.

Оберіть своїм основним кредо крилату фразу "Ідеал - мій ворог". До досконалості, звісно, прагнути потрібно, але робити все ідеально не обов’язково. Це займе багато вашого часу і зусиль, які не завжди будуть оцінені. Працюючи над чимось швидко та стабільно, ви рано чи пізно все одно прийдете до досконалості. Головне – не здаватись і бути наполегливим.

Плануйте свій день з вечора

Розплануйте свій завтрашній день, складіть розклад і запишіть його в щоденнику. Так, щоденник потрібний не лише людям, котрі працюють в офісі і бізнесменам. Щоденник - це помічник, щоб боротися за вільні хвилини. Завдяки нотатнику ви не забудете про важливі справи, а менш значущі просто "відфільтруєте".

Свої справи розділіть за категоріями

Всі щоденні, щотижневі, щомісячні справи можна розділити на 5 категорій. Це догляд за собою, домашні справи, робота, вільний час і сон. Таким чином ваш час перебуватиме під вашим керівництвом і ви контролюватимете кожну свою хвилину.

Концентруйтеся на одній справі

Не потрібно брати приклад з Юлія Цезаря, навіть якщо ви добре ладнаєте одночасно кілька справ. Швидше з ними ви не впораєтеся, не піддавайтесь ілюзіям. Щоб виконати конкретне завдання, мобілізуйте усі свої сили і намагайтеся зробити його максимально добре і швидко.

Обов'язково висипайтеся

Після повноцінного сну ви зможете бути енергійними протягом усього дня. Сон підтримує молодість, красу і здоров'я. Не нехтуйте ним.

Навчіться відділяти другорядне від головного

Це допомагатиме вам постійно. Що важливіше - приготувати вечерю чи переглянути серіал? Прання чи прогулянка по місту? Потрібно визначити головне. А другорядне залишити на  потім. І пам’ятайте «золоте» правило: не відкладайте на завтра те, що можна зробити сьогодні.

У план дня вписуйте не більше 6 або 7 головних справ

Найголовніше - щоб ваш список справ було реально виконати. Не переобтяжуйте себе на початках. 6-7 успішно виконаних справ за день – це вже перемога, яка принесе вам неабияке задоволення. 

За матеріалами: http://lifetrees.ru/


Читайте також:
12 Грудня, 2017 22:53
Сергій Я використовую програму iSmart.Life ( [***]s://ismart.life ), щоб організувати мої домашні завдання та виконувати мої проекти.
Раніше я записував свої завдання на аркуш паперу і вішав на холодильник :)
В цілому це досить ефективно якщо завдань не багато. Але якщо проект складається з багатьох завдань або їх багато, то цей варіант не підходить. Є досить багато органайзеров, але цей мені сподобався найбільше. Він досить простий і зручний. Безкоштовний. Працює з телефона. Є локалізація українською, залежить від настроєк браузера.
30 Червня, 2016 11:19
Наталя Ефективний спосіб планування свого часу - це ведення щоденника. Туди можна записувати всі важливі зустрічі, завдання. А ще є серія щоденників, які дозволяють ще й удосконалюватися і розвиватися. Це Щоденники успіху, вони є на різну тематику, такі як бізнес, фінансова грамотність, тайм-менеджмент та інші. У кожному щоденнику є різні вправи і запитання, що допомагають вирішити багато проблем минулих і запобігти майбутнім. Шукайте у пошуку Щоденники успіху або заходьте на їхній сайт successdiary.com.ua
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!